HC Dobrogea Sud, victimă colaterală după retragerea celor de la Reșița

286
HC Dobrogea Sud, victimă colaterală după retragerea celor de la Reșița - hcdobrogea-1486575650.jpg

Articole de la același autor

Înaintea etapei din week-end, echipa masculină de handbal HC Adrian Petrea Reșița a anunțat federația că se va retrage din Liga Națională, din cauza problemelor financiare.

Conform regulamentului FRH, "echipelor eliminate, retrase, desființate sau excluse din competiție li se vor anula toate rezultatele obținute în anul competițional respectiv, dacă au participat la mai puțin de 50%+1 din numărul de jocuri. În situația în care echipele sus menționate au susținut cel puțin 50%+1 din numărul de jocuri programate, acestea vor fi interpretate ca neprezentări și omologate cu 0-10".

Cu toate acestea, nu se specifică dacă anul competițional include și meciurile din play-off/play-out, iar de aici au apărut ezitările privind aplicarea regulamentului. A jucat sau nu HC AP Reșița peste 50%+1 din meciuri?!

După câteva zile de incertitudini și parlamentări, ieri, federația a decis ca toate rezultatele înregistrate în primele 16 etape de Reșița să fie anulate. În urma acestei decizii, vor fi avantajate formațiile care au pierdut puncte contra Reșiței: Dinamo București, Poli Timișoara, CSU Suceava și Dunărea Călărași. Din păcate, ecartul dintre Dinamo București și HC Dobrogea Sud se mărește, astfel, de la unul, la trei puncte, deoarece Dinamo încheiase la egalitate partida cu Reșița.

"Cu toate că regulamentul este un pic ambiguu, nu avem de gând să atacăm această decizie. Chiar dacă ne dezavantajează, suntem obligați să o respectăm. Dacă va fi să câștigăm titlul, o vom face pe teren, cu sau fără acele puncte", a declarat Ionuț "Rudi" Stănescu, președintele-jucător al HC Dobrogea Sud Constanța.

Iată cum arată clasamentul după această modificare: 1. Dinamo București (43 p), 2. HC Dobrogea Sud (40 p), 3. Potaissa Turda (37 p), 4. HC Odorhei (35 p). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4969 secunde