Gimnastele din Constanța au impresionat la Cupa OMV Petrom

371
Gimnastele din Constanța au impresionat la Cupa OMV Petrom - gimnastele-1464278141.jpg

Articole de la același autor

Timp de două zile, Sala Sporturilor din Constanța a fost gazda Cupei OMV Petrom la gimnastică artistică, organizată de Fundația "Casa Campionilor", în parteneriat cu Federația Română de Gimnastică. 


La startul competiției, s-au aliniat 167 de sportive dintre cele 200 de fetițe selecționate în 2014 în cadrul Proiectului Național de Selecție pentru gimnastica feminină "Țară, țară, vrem campioane". 


Printre gimnastele care au impresionat la aceste întreceri, s-au aflat și sportive legitimate la cluburile constănțene. Vârf de lance a fost Sabrina Maneca (CS Farul), care s-a impus în toate cele patru probe în care a luat parte: individual compus, sol, paralele și bârnă. Sabrina este fiica fostei gimnaste Camelia Voi-nea, fostă campioană mondială cu echipa României în 1987. 


Categoria de avansați nivel ll a fost dominată de pre-zența micilor gimnaste Luiza Popa, Corina Petre (CS Farul), Alexandra Patriche și Gabriela Toader (CSS 1). 


"Scopul acestei acțiuni este de a găsi campioanele ce ne vor reprezenta pe viitor în competițiile naționale și inter-naționale. Există câteva vârfuri de ge-nerație în această campanie, însă este prematur să intuim traiectoria lor spor-tivă. Au doar 20 de luni de când se antrenează și mai au multe de acumulat. Cu siguranță avem nevoie de asemenea proiecte, avem gimnaste cu perspectivă pentru Jocurile Olimpice din 2024, deci ar fi bine ca măcar o dată la patru ani să fie demarat un astfel de program", a declarat fosta campioană olimpică Daniela Sofronie, în prezent profesor la CSS1 Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4199 secunde