Galerie FOTO. Turneul internațional "Mănușa Litoralului" și-a desemnat câștigătorii

421

Articole de la același autor

Week-end-ul trecut, Sala Sporturilor din Constanța s-a transformat într-un adevărat ring de box. Turneul internațional "Mănușa Litoralului" a revenit pe scena boxului românesc după o pauză de 20 de ani. 


Competiția a reunit 53 de pugiliști, la categoriile tineret și seniori, din România, Republica Moldovă și Bulgaria. Turneul a fost un prilej pentru tinerii sportivi de a se remarca în vederea selecției pentru lotul de tineret al României, care va participa la Campionatele Europene din Croația, de luna aceasta. Invitați speciali la Constanța au fost Leonard Doroftei, președintele Federației Române de Box (FRB), Francisc Vaștag, vicepreședintele FRB, și pugilistul Ionuț Gheorghe, medaliat olimpic. 


"Este un lucru important pentru boxul românesc, deoarece avem puține competiții în țară. Iată că și Constanța face un pas în față pentru dezvoltarea acestui sport, prin reînființarea turneului internațional «Mânușa Litoralului»", a declarat, pentru "Cuget Liber", Francisc Vaștag. 


Despre Europenele la care vor participa tinerii pugiliști români, luna aceasta, președintele Leondard Doroftei afirmă: "Avem copii buni, de perspectivă, pe care îi avem acum în lotul de tineret, avem un constănțean (n.r. - Arsen Mustafa) cu care mergem direct la aur. Avem reale talente, care dacă vor continua pe acest drum, alături de antrenori care să îi învețe tot ce știu ei, vor ajunge pugiliști adevărați". 


Constănțeanul Arsen Mustafa, vicecampion mondial, era cât pe ce să piardă medalia de aur la categoria 60 kg, când o eroare de calculator l-a dat învin-gător pe adversarul său bulgar. Atmosfera a devenit tensionată, iar la cererea antrenorilor și a publicului, super-visorul federației a reevaluat notarea ar-bitrilor, constatând că într-adevăr a fost vorba de o greșeală. 


Campionii categoriei tineret sunt Cosmin Negraru (cat 49 kg; CS Banat Timișoara), Daniel Asenov (cat 52 kg; Bulgaria), Ion Dudulică (56 kg; CS Năvodari), Arsen Mustafa (60 kg; CS Farul), Sorin Dobondi (64 kg; Hunedoara), Chamasanyan Robert (69 kg; Bulgaria). 


La seniori, câștigătorii sunt Enver Amiș (49 kg; CS Farul), Florin Bujor (52 kg; România), Maike Cioacă (56 kg; România), Florentin Niculescu (64 kg; CS Farul) și Cătălin Cristea (81 kg; CSM Târgoviște).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5947 secunde