Profesorul Dumitru Micu se mândrește cu performanța campioanei Ebru Bolat:

"Eu i-am pus cârma în mână!"

284

Articole de la același autor

Constănțeanca Ebru Bolat a scris o nouă filă în istoria yachtingului românesc, cucerind titlul de campioană la Europene, Clasa Optimist, concurs desfășurat, săptămâna trecută, în Irlanda.

Ebru Bolat este legitimată la Asociația Yacht Club Regal Român și a început primele lecții de yachting, pe lacul Siutghiol, sub îndru-marea profesorului Dumitru Micu.

"Eu i-am pus cârma în mână. De la început, fetița a dovedit talent. Este foarte receptivă, iar la capitolul atenție, este un valoros sportiv. A trebuit să participe la competiții organizate în foarte multe locuri. Pentru performanță, familia s-a străduit și a cheltuit sume de bani. Yachtingul se aseamănă mult cu tenisul de câmp, trebuie să participi la cât mai multe competiții ", a decla-rat, pentru "Cuget Liber", Dumitru Micu, reputat antrenor de yachting.

Sportiva a mai fost pregătită și de Alexandru Micu, fiul lui Dumitru Micu, dar și de antrenori străini, după cum a declarat că s-a pregătit în Spania cu un tehnician austriac. Ebru mai trebuie să-și apere titlul cucerit la Campionatul Balcanic de anul trecut, la Clasa Optimist. Anul acesta, competiția balcanică se va desfășura la Constanța, în perioada 1 - 7 septembrie, pe lacul Siutghiol.

v v v

Următoarea competiție de yachting la Constanța va fi Cupa Elec-trica, concurs organizat de CS Electrica, sub jurisdicția Asociației Județene de Yachting. Întrecerile se vor disputa pe luciul lacului Siutghiol.

La jumătatea lunii august, mai exact pe 12 și 13 august, cu ocazia Zilei Marinei, în aceiași locație, CS Știința Constanța va organiza Cupa Zilei Marinei Române.

Conform site-ului Federației Române de Yachting, concursurile de apă, de pe litoralul românesc, se vor încheia la începutul lunii noiembrie. Până atunci sportivii de la toate cluburile se pregătesc intens, iar fiecare antrenor lucrează cu elevii în funcție de vârstă și experiență.

v v v

Cursurile de yachting pot începe de la o vârstă fragedă, însă copilul trebuie să fie sigur pe el și să nu îi fie frică. Acțiunile de selecție sunt permanente; copiii doritori trebuie să aibă cunoștințe de înot, ori dacă nu, învață la club.

"Pentru practicarea yachtingului, copilul trebuie să fie sigur pe el, să fie atent. Pregătirea se face de timpuriu, ca și la gimnastică, iar încet-încet, în funcție de experiență, elevul reușește să stăpânească și ambarcațiuni mai mari", a adăugat antrenorul Dumitru Micu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5379 secunde