E oficial! Crosul Olimpic Național va avea loc la Constanța

409
E oficial! Crosul Olimpic Național va avea loc la Constanța - eofi-1494947967.jpg

Articole de la același autor

Ediția de anul acesta a Crosului Olimpic Național, una jubiliară, cu numărul 30, se va desfășura la Constanța. Decizia forului olimpic român a fost luată după ce Elena Frîncu, membru de onoare al COSR, împreună cu echipa de la DJST Constanța, a făcut demersurile necesare pentru ca onoarea organizării evenimentului să-i revină orașului de la malul mării.

Telefonul zbârnâie pe birou. Răspund și aud vocea plină de bucurie a Elenei Frîncu.

"Am vești bune pentru sportul con-stănțean. COSR a analizat cererea noastră și a confirmat: cea de-a 30-a ediție a Crosului Național Olimpic se va desfășura, în data de 17 iunie, la Constanța! Au fost mai multe consultări între reprezentanții COSR și cei ai DJST Constanța, mai exact secretarul general George Boroi, respectiv directorul executiv Mariana Solomon și consilierul Sport Mihai Orzan. Domnul Boroi, care a ținut să precizeze că la una dintre edițiile precedente a crosului de la Constanța a dat chiar domnia sa startul, a apreciat propunerea noastră. Așadar, am obținut dreptul de a organiza Crosul Olimpic Național! Acum, este vremea să ne apucăm de treabă, împreună cu administrația locală, cu Răzvan Florea, consilier local, cu Ilie Floroiu, director al CS Farul, cu echipa DJST și cu toți cei care iubesc sportul constănțean", a de-clarat, pentru "Cuget Liber", Elena Frîncu.

v v v

În urmă cu 30 de ani, în ziua de 23 iunie 1987, de Ziua Olimpică, a fost organizată la Constanța, direct sub patronajul CIO și COR, prima ediție a Crosului Olimpic. Tricourile, în număr de 2.000, au venit de la Lausanne, prin Vama Constanța.

Startul a fost dat de către Lia Manoliu, pe atunci vicepreședinte COR. S-au alergat 10 kilometri, linia de sosire fiind la Hanul Piraților Mamaia.

Au alergat 3.000 de participanți din toată țara, iar câștigător a fost - nici nu se putea altfel - Ilie Floroiu. Primii 2.000 de alergători au primit tricouri olimpice cu sigla CIO. Printre participanți, luptătorul Ion Draica, medaliat cu aur la JO de la Los Angeles 1984, multiplu campion mondial și european, și Elena Frîncu, vicecampioană mondială la handbal, în 1973.

"Decizia COSR este o recunoaștere a contribuției cluburilor sportive constănțene, a antrenorilor emeriți, a sportivilor la formarea loturilor naționale, a medaliilor mondiale și olimpice câștigate pentru România", a mai spus Elena Frîncu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6211 secunde