Deși au ratat podiumul la Campionatele Mondiale de canotaj

Diana Bursuc și "regina" 8+1 s-au calificat la JO 2012

1101
Diana Bursuc și

Echipajul "regină" al României a ratat, vineri, medaliile de bronz la Campionatele Mondiale de canotaj de la Bled (Slovenia), pentru 71 de sutimi, după ce s-a clasat pe locul 4, în urma ambarcațiunilor din SUA, Canada și Marea Britanie. Fetele noastre s-au calificat însă la Jocurile Olimpice de anul viitor.

SUA a câștigat aurul, cu timpul de 6 minute, 3 secunde, 65 sutimi, Canada a cucerit argintul (6:04.39), iar Marea Britanie și-a adjudecat bronzul (6:06.03), barca tricoloră sosind a patra (6:06.74).
Pentru România, au tras Maria Diana Bursuc (de la CS Farul Constanța), Ionelia Zaharia, Cristina Grigoraș, Irina Dor-neanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Eniko Mironcic și Teodora Ghidoiu.
Chiar dacă nu au urcat pe podium, fetele noastre au un mare motiv de bucurie. România, care a fost pe locul 3 la 500 m și 1.500 m (pe 4 la 1.000 m), a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, la fel ca și Olanda, clasată pe locul cinci.

Echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci, format din Camelia Lupașcu și Nicoleta Albu, s-a clasat pe locul cinci în finala disputată la Bled, obținând, de asemenea, calificarea la JO 2012.
România a avut cinci echipaje la Mondialele de la Bled, dar nu a cucerit nicio medalie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1273 secunde