Demisii în bloc la FC Farul: Lică, Munteanu și Barbu părăsesc "corabia"

1439
13
Demisii în bloc la FC Farul: Lică, Munteanu și Barbu părăsesc
După decizia șoc a unuia dintre finanțatorii FC Farul, Marian Diaconescu, de a demisiona, ieri, alți doi membri ai corpului executiv, Marcel Lică și Cristi Munteanu, și-au anunțat retragerea de la echipă, acestora alăturându-se și antrenorul secund, Ion Barbu. 

În urma deciziei lui Marian Diaconescu de a demisiona și a refuzului patronului FC Farul, Giani Nedelcu, de a-i permite antrenorului principal Alin Artimon să-și rezilieze contractul, tot corpul executiv al clubului a decis să se retragă. Printre aceștia se numără și președintele FC Farul, Marcel Lică.

"Am luat această decizie în semn de solidaritate cu Marian și ca un semnal de alarmă. Farul este pe cale să dispară. Este într-un mare pericol. Numai alături și împreună cu autoritățile locale se poate face ceva. Nu sunt bani pentru performanță, asta trebuie să înțeleagă toți fariștii. Am decis să facem noi un pas în spate, poate așa, vor veni alții mai competenți, cu mai mulți bani. Altfel, Farul va merge spre desființare. Nu vom reveni asupra deciziei", a spus Marcel Lică.

Lică va mai rămâne la FC Farul încă 15 zile, până la terminarea turului Ligii II, conform Codului Muncii. De asemenea, contractul său este similar cu cel al antrenorului Alin Artimon, iar acesta nu-și va putea rezilia contractul decât în condiții de comun acord a ambelor părți.

La rândul său, vicepreședintele FC Farul, Cristi Munteanu, a declarat că dorește să transmită un șoc jucătorilor prin intermediul demisiei corpului executiv al clubului, în speranța că aceștia își vor îmbunătăți jocul în meciurile viitoare.

"Este un gest de curaj, de bărbăție. În urma unor rezultate foarte proaste la un club de fotbal, se retrage toată conducerea executivă. În aceste condiții, șocul de care echipa are nevoie pentru a se trezi din această amorțeală se va produce când jucătorii vor afla că ne-am retras de comun acord. Sunt optimist și sunt convins că Farul se va ridica. Cred că în vestiar că sunt jucători de valoare, care, în momentul de față, sunt blocați psihic", a declarat Cristi Munteanu.

Ion Barbu, fără contract

Antrenorul secund FC Farul, Ion Barbu, și-a anunțat și el retragerea de la echipă, asta după ce, luni, a aflat cu stupoare că nu are niciun contract înregistrat. Patronul Giani Nedelcu a recunoscut, dar nu a justificat cu nimic această neregulă. Acum, FC Farul Constanța riscă sancțiuni drastice.

"Pentru mine este un moment trist. Am venit la Farul în iarna anului 1999, până în prezent, am trăit cele mai frumoase momente din viața mea sportivă, la acest club. Dar și cele mai neplăcute în momentul de față. Îmi pare rău de situația în care se află acest club. Pentru mine, Farul a fost și este ca a doua familie. Nu pot să cred că nu mai sunt dorit pentru că, după ce a venit domnul Artimon, de comun acord am rupt contractul de principal și am semnat alt contract, de antrenor secund, iar contractul meu nu este încă înregistrat. Eu ce pot să înțeleg? Asta este viața, voi rămâne cu sufletul mereu alături de Farul. Mulțumesc tuturor suporterilor fariști că au fost alături de mine și de acest club. Sper ca Farul Constanța să ajungă cât mai repede pe prima scenă a fotbalului românesc", a declarat Barbu.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ionut
14 noiembrie 2012
farul

Raul cel mai mare e acest bisnitar de Bucuresti Nedelcu, omul lui Bosinceanu. Nu au dorit sa vinda clubul sau sa il lase altor investitori.Da, Farul e proprietatea lor si au facut ce au vrut. Pentru Nedelcu, Farul era o potentiala vaca de muls, el nu e legat sufleteste de club, de Constanta, e un intrus, o capuse. Ceea ce se intimpla e rezultatul deciziilor patronatului. Am ajuns de la 8-10.000 spectatori la 50-70 maxim, Farul a mai fost in B si stadionul era plin. De unde sa stie Nedelcu, lucruri care se cladesc in zeci de ani, o istorie, meci de meci, bucurii, victorii, infringeri, amintiri, Zahiu, Petcu, Ciurea, Carabasi, Butoiu...si multi altii. Daca nu ai trait un eveniment cum poti simti ceva referitor la acesta. Acum ma uit la Viitorul si il felicit pe Hagi pentru ceea ce face, dar sufletul a ramas la Farul. Voi spune copiilor mei - a fost odata o echipa numita Farul ce a jucat finala cupei...dar a ajuns pe mina unor venetici, ptr ca noi constantenii nu am fost vrednici sa avem grije de din simbolul nostru lasat de parinti si bunici.

erden
14 noiembrie 2012
constanta

TRIST ! Se pare ca farul v-a ramane istorie in constanta.

mama san
14 noiembrie 2012
farutu

ultimul act...cortina cade...actorii pleaca in culise...pacat de Farul si de iubitorii fotbalului constantean.

coco
14 noiembrie 2012
Pt Ionut

Bine zis , corect comentariu tau real si adevarat. Pacat ca a pus mana pe club acest Giani care nu are nici o treaba cu fotbalul. Viitorul ne da sperantze dar sa nu uitam ca pana sa demareze Gica proiectul cu Academia a incercat sa se bage investitor la Farul si a fost respins, alungat, injurat ca la usa cortului. Imi pare rau ca asa zisi suporteri ai Farului au uitat acest lucru si continua sa`l blameze pe Gica; daca era si Sorin cu suporteri alaturi de Hagi si faceau presiuni la ora respectiva poate astazi Farul era in Liga 1. Toata lumea uita cate piedici au fost puse numai sa nu preia Gica Clubul Farul. Asta este viatza ne uitam valorile , nu facem nimic dar stim sa injuram, sa denigram si sa invinovatim. Pacat de acest club cu traditie dar ne cam meritam soarta.

coco
14 noiembrie 2012
pentru Ionut

Ionut ai uitat ca Hagi vroia moca clubul, el asa era obisnuit sa primeasca, ca deh...i-au dat si un hotel gratis. Cumnata-su nu se bosumflase ca Hagi si Ilie au hoteluri de la stat si lui nu i-a dat? Cercul este vicios pentru ca oamenii sunt nevrednici. Nedelcu asta a mai omorat echipe, de ce va mirati asa. Pana la urma. . . Noapte Buna FARU!

Vali
14 noiembrie 2012
Farul Constanta

Farul se v-a desfinta cat de curand pentru ca Geani Nedelcu are datori imense la camatari are amanetat si ce nu detine ! Clubul are datori de peste 4 milioane de euro de a fugit invartindu-se si Nicusor Constantinescu ! in urmatorii 2 ai nu vor mai activa in judet decat Viitorul in liga a2 a si Sageata cu 2 ani in liga 1 a !

nicu
14 noiembrie 2012
altu este adevarul

dupa cum vad ca se comenteaza cred ca adevarul este altul cei de la viitorul incearca pe orice cale chiar si pe aceasta de a scrie pe forum sa creeze rica in clubul farul ,pt a desfiinta echipa si a ramane stadionul lor ,noi faristi nu trebuie sa cadem in aceasta plasa ,trebuie sa fim uniti

ionut
14 noiembrie 2012
farul

Hagi a dorit sa detina pachetul majoritar la Farul dar nu am auzit niciodata suma pe care ar fi pretinso Nedelcu, si brusc Hagi a deventi dusmanul public. Sorin care a uitat sa munceasca ca de, e lidrul galeriei si e platit de club sau mai bine zis s-a aciuat ca un caine pe linga club, a facut ceea ce i s-a soptit adica, a ajuns un maidanez sa denigreze unul din simbolurile noastre, pe Hagi, Au schimbat numele stadionului si l-au injurat pe la toate colturile, uitind de campionatele mondiale si de noptile albe, pline de bucurii, cind toata Romania il aclama. Hagi a mers pe drumul lui, a pornit de la 0 si acum vedem rezultatele, nu pot sa ma gindesc cum ar fi fost daca ar fi plecat cu Farul din divizia B... Amuzant e ca nici acum Nedelcu nu anunta suma pentru care ar pleca de la Farul, prefera sa acumuleze datorii, ba chiar sa se desfinteze. A preferat sa aduca oameni de fotbal sa ai puna in linia 1, dar ce pot face ei cu un asemena patron, apreciez munca lor a fost in zadar. Nu poti sa mergi cu un cancer la drum lung.. Si acum ma doare sufletul, a murit si speranta ... Poate, inainte de desfiintare, tot Hagi sa ne dea o mina de ajutor in sensul unui fuziuni prin preluarea sub beneficiu de inventar a patrimoniului , a numelui Farul si a traditiei....

Răspuns la: pentru Ionut
Adăugat de : coco, 14 noiembrie 2012
Ionut ai uitat ca Hagi vroia moca clubul, el asa era obisnuit sa primeasca, ca deh...i-au dat si un hotel gratis. Cumnata-su nu se bosumflase ca Hagi...
ionut
14 noiembrie 2012
farul

Nicule, sinteti 20-30 de copii nu mai vorbiti in numele nostru, cei ce veneam 8-10.000 etepa de etapa, si preferam sa stam acasa decit sa fim parte la mizeriile voastre si ale lui Nedelcu, Cu cit a vindut Bosinceanu clubul, a cerut vreo suma Nu, l-a predat lui Giani. De ce nu l-a vindut lui Hagi sau celui caruia ar fi dat suma cea mai mare. . Te rog gindeste si tu cu propriu cap, nu asculta ce iti spun altii

Răspuns la: altu este adevarul
Adăugat de : nicu, 14 noiembrie 2012
dupa cum vad ca se comenteaza cred ca adevarul este altul cei de la viitorul incearca pe orice cale chiar si pe aceasta de a scrie pe forum sa creeze...
qui prodest
14 noiembrie 2012
ce tot vorbesti de Hagi??

Cind l-ai auzit tu vreodata pe Hagi sa spuna ca ar dori sa preia clubul?! E o gogorita. Bosinceanu a vrut sa dea clubul prima oara oamenilor de afaceri locali. S-a scris in ziare atunci, a fost adunare generala, la care au venit mai multi oameni de afaceri din Constanta. Nu a vrut nimeni sa bage bani. Nici Hagi al tau mult iubit. Dupa asta, Bosinceanu a vrut sa dea clubul autoritatilor locale (remember Manole?). La fel, au zis pas. In final, Bosinceanu a spus clar ca el nu mai continua si ca da clubul oricui doreste. Atunci a aparut smecherul asta de Ferentari de Giani. Era evident ca Farul e o palarie prea mare pentru el, dar retine: nu a vrut nimeni altcineva sa bage bani la Farul! Si daca tot il preaslavesti pe Hagi, sa-ti mai spun ceva: Bosinceanu i-a propus sa vina alaturi de el inca din anii 2000, dar Hagi a spus ca nu vrea sa vina ca actionar, ci doar ca presedinte de club si sa fie platit pentru asta. Nici macar antrenor, el voia presedinte de club! Nu zic ca poate nu ar fi meritat, dar nu mai incerca sa-i creezi aura asta de posibil salvator al Farului, ca nu tine. De fapt, Farul sufera de aceeasi problema ca si cultura noastra locala, ca si intreg orasul, de altfel: o moarte lenta, generata de indiferenta, de lipsa de patriotism local, daca-i pot spune asa, de lipsa mindriei de a fi constantean. Sintem un oras cosmopolit, o adunatura de venetici, cum ai spus, si nu ne interesaza prea mult viata cetatii. Nu stim sau nu vrem sa sustinem simbolurile orasului. De asta a si pus Mazare saua pe noi. Nu uita, insa, ca un venetic a dus Farul in finala Cupei, cu care te mindresti. Din pacate, acum Farul moare, iar eu cred ca in spate stau tocmai interesele celui pe care incerci tu sa-l speli aici.

Răspuns la: farul
Adăugat de : ionut, 14 noiembrie 2012
Nicule, sinteti 20-30 de copii nu mai vorbiti in numele nostru, cei ce veneam 8-10.000 etepa de etapa, si preferam sa stam acasa decit sa fim parte...
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7856 secunde