Decizie fără precedent la box. Toma Matei: "Există un sâmbure de adevăr!"

252
Decizie fără precedent la box. Toma Matei:

Articole de la același autor

Scandal fără precedent în istoria boxului mondial. Federația Internațională de Box Amator i-a suspendat provizoriu, până la finalizarea unei anchete, pe toți cei 36 de arbitri judecători care au condus meciurile Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, informează Reuters.

Turneul olimpic de box de la Rio a stârnit controverse, după ce mai mulți pugiliști au acuzat că au fost furați de arbitrii judecători. Printre cei care au făcut reclamații, se numără și românul Mihai Nistor, declarat învins, deși adversarul său a fost numărat de două ori!

AIBA a deschis o procedură legală în care arbitrajele vor fi analizate, înainte de a se lua eventuale sancțiuni. Pe durata acestei anchete, cei 36 de arbitri judecători de la Rio nu vor mai oficia la niciun eveniment al AIBA. Cel mai probabil, verdictul acestei anchete va fi dat în luna decembrie, când va avea loc Congresul AIBA.

"Eu nu cred în această teorie a conspirației, dar, dacă s-a luat această decizie, înseamnă că există un sâmbure de adevăr acolo. Sunt cazuri și cazuri în lumea boxului. Dacă ceva pare că nu este în ordine, se poate întocmi o comisie tehnică de reevaluare chiar la fața locului, imediat după decizie. Și dacă se dovedește că s-a greșit voit, arbitrii vor putea fi suspendați o lună, un an, cât spune la regulament. Și mie mi s-a părut ciudată decizia luată în meciul lui Mihai Nistor. Dacă problema este gravă, AIBA poate a-nula rezultatele obținute de sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio. Dacă ne uităm la faptul că au fost suspendați toți arbitrii judecători, înseamnă că există anumite dovezi care au determinat luarea acestei decizii", a declarat, pentru "Cuget Liber", arbitrul AIBA Toma Matei, președinte

al Asociației Jude-țene de Box Con-stanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.044 secunde