Cupa Americii de Nord la bob și skeleton

Debut curajos la Calgary! Andreea Grecu și Erika Halai, pe locul V

302
Debut curajos la Calgary! Andreea Grecu și Erika Halai, pe locul V - bob1-1479229973.jpg

Articole de la același autor

S-au antrenat cu maximă seriozitate, în vară, la Centrul Sport Forum din Constanța. Au urmat apoi stagiile de pregătire din străinătate, la Konigssee, Winterberg și Altenberg, totul în vederea sezonului de iarnă, pe gheață, care, pentru fetele profesorului Paul Neagu, a început promițător. 


La primul concurs oficial pe gheață din noua stagiune, componentele lotului național feminin de bob al României au avut evoluții foarte bune. La mii de kilometri distanță de casă, pe pârtia din stațiunea Calgary (Canada), tricolorele antrenate de profesorul Paul Neagu s-au aliniat la startul probei de bob 2 feminin din cadrul Cupei Americii de Nord la bob și skeleton, alături de cele mai bune echipaje din lume. 


Recent intrată în elitistul grup al piloților, Andreea Grecu a condus cu mult curaj bobul tricolor pe pârtia canadiană, terminând, alături de Erika Halai, pe locul cinci, cu timpul de 1:56.06. 


Celălalt echipaj românesc, alcătuit din Maria Constantin și Olivia Vild, s-a clasat pe poziția a opta (dintr-un total de 14), timpul general fiind 1:56.83. 


Trebuie precizat faptul că reprezen-tantele țării gazdă au dominat întrecerea, acaparând pozițiile 1 (timpul campioanei - 1:55.31) și 3, în timp ce echipajele Marii Britanii și Statelor Unite ale Americii au ocupat locurile 2, respectiv 4. 


"Este un început de sezon dătător de speranțe, în condițiile în care, la Calgary, adversarele au fost unele cu multă experiență. Andreea și Erika au avut o ultimă coborâre mai rapidă, ceea ce le-a și permis să urce în clasamentul general, de pe poziția a 7-a, pe cea de-a 5-a. A contat mult și pregătirea de toamnă, când s-au antrenat, timp de trei săptămâni, alături de componentele uneia dintre cele mai valoroase naționale de bob din lume: Germania", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 


Pe fetele de la CSSI Mamaia/CSO Sinaia le așteaptă noi provocări peste Atlantic, pe pârtiile din Whistler și Lake Placid. 


"La Whistler, este etapă de Cupă Mondială, la fel și în Lake Placid, unde ateptăm rezultate cât mai bune", a explicat profesorul Neagu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5488 secunde