Victorii constănțene la Dinamoviada de unifight

Daniel Asaftei și Cristian Bostă, campionii de fier

5672
Daniel Asaftei și Cristian Bostă, campionii de fier - 863c1a016a1caab59674dafb88ac953f.jpg
Cei doi sportivi de la CS Marina-Academia Navală "Mircea cel Bătrân" care au reprezentat Constanța la ediția de anul acesta a Dinamoviadei la unifight au demonstrat că au organism și pumni de fier.
Daniel Asaftei (student al ANMB, anul III), fost campion mondial de juniori la karate, s-a clasat pe locul întâi la categoria 70 kg, iar colegul său de club și de facultate Cristian Bostă (student anul IV) a ocupat prima poziție la secțiunea -80 kg. Ambii sportivi sunt pregătiți de antrenorul George Ungureanu.
"Băieții s-au luptat extraordinar, cu entuziasm și mare dorință de victorie. Daniel a evoluat într-o categorie cu 25 de sportivi, a trecut prin trei meciuri eliminatorii, foarte dure, iar în finală l-a învins pe un luptător mult mai experimentat, de la Dinamo. Acest rezultat îi dă speranțe într-un sezon foarte bun, mai ales că revine în competiții după o pauză forțată de doi ani, provocată de o accidentare", a declarat, pentru "Cuget Liber", tatăl lui Daniel, Ioan Asaftei.
Dinamoviada la unifight, în sistemele light și full unifight, rezervată luptătorilor din MAI, a fost organizată de Ministerul Administrației și Internelor (MAI), Federația Română de Unifight, DSJ, Primăria și Consiliul Județean Mehedinți, la Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin.
Grație victoriilor de la Dinamoviadă, Asaftei și Bostă au fost cooptați în lotul ce va reprezenta România la Campionatul Mondial al cluburilor Dinamo, planificat în octombrie 2010, la Minsk (Belarus).
Până atunci, cei doi campioni și un al treilea luptător de la Marina-ANMB, Dan Rusu (85 kg), vor fi prezenți la Campionatul Național de kempo full-contact, care va avea loc, la sfârșitul săptămânii, la Buzău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1696 secunde