Cupa "Verii" la mini-rugby, pe stadionul "Mihail Naca"

181
Cupa

Articole de la același autor

Duminică, între orele 9.30-11.30, ACS Rugby Team Constanța organizează, pe stadionul "Mihail Naca" din strada Primăverii, Cupa "Verii" la mini-rugby. Evenimentul face parte din cadrul proiectului "Rugby-ul, valori pentru viață", finanțat de Consiliul Județean Constanța, destinat copiilor cu vârste de 10,12 și 14 ani.

La această etapă, participă șase echipe, aproximativ 250-300 de copii cu vârste cuprinse între 9-14. La finalul competiției, copiii vor primi sucuri și dulciuri.

"Cupa Verii" reprezintă una dintre activitățile principale ale proiectului "Rugby-ul, valori pentru viață". Proiectul se desfășoară în perioada mai-decembrie și are ca scop alcătuirea selecționatelor U10, U12, U14, dar și a echipelor de club din județul Constanța. Responsabili cu alcătuirea selecționatelor sunt Dumitru Barbu la U10, Adrian Tinca la U12 și Nicolae Mocanu la U14.

În județul Constanța sunt constituite cinci zone în care selecția și pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, câte unul pentru fiecare regiune, respectiv Constanța, Năvodari-Săcele-Corbu, Hârșova-Ghindărești, Medgidia și Mangalia. Coordonatorii zonelor își selectează jucătorii din trei până la cinci unități școlare aflate în imediata apropiere.

"Proiectul are ca obiectiv implementarea jocului de rugby în școlile din județul Constanța la nivelul de dezvoltare prin cele 5 centre și selecționarea elementelor talentate și dezvoltate biologic în selecționatele pe categoriile de vârstă conform standardelor Federației Române de Rugby (U10, U12, U14). În proiect sunt implicați, alături de profesorii de educație fizică, și foști practicanți ai rugby-ului de mare performanță", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele ACS Rugby Team Constanța, Flo-rian Constantin.

Grupul țintă al proiectului "Rugby-ul, valori pentru viață" finanțat de Consiliul Județean Constanța sunt copiii din unitățile școlare din Municipiul Constanța, Hârșova, Năvodari, Corbu, Săcele, Ghindărești, Cumpăna și Mihail Kogălniceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0636 secunde