Proiectul "Rugby-ul, valori pentru viață", finanțat de Consiliul Județean

Cupa Toamnei la mini-rugby a ajuns la Eforie Nord

172
Cupa Toamnei la mini-rugby a ajuns la Eforie Nord - cupatoamnei-1474905099.jpg

Articole de la același autor

Cupa Toamnei la mini-rugbya ajuns la Eforie NordACS Rugby Team Constanța a organizat, duminică, 25 septembrie,la Eforie Nord, cea de-a doua etapă a Cupei Toamnei la mini-rugby, eveniment inclus în cadrul proiectului "Rugby-ul,valori pentru viață", finanțat de Consiliul Județean Constanța, destinat copiilor cu vârste de 10 și 12 ani. 


La această etapă, au participat peste 180 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, din Constanța, Mangalia, Castelu, Săcele, Corbu, Năvodari, Ghindărești, Murfatlar, Cumpăna și Medgidia, mare parte dintre micii sportivi venind la teren însoțiți de părinți. 


Din corpul de antrenori ai ACS Rugby Team Constanța, au fost prezenți Sorin Trancă, tehnician care este totodată coordonator de proiect, Dumitru Barbu - antrenor selecționată U10, Adrian Tinca - antrenor selecționată U12, Cătălin Buruiană - antrenor zona Năvodari, Ștefan Tucă - antrenor zona Săcele și Corbu, Ionuț Lungu, de la Old Boys, ce s-a implicat în organizarea evenimentului. 
Asistența medicală a fost asigurată de Serviciul Județean de Ambulanță și de doctorul Cristian Dobre, medicul echipei U12. 


Rezultate competiției 
La U10, turneul a fost câștigat de selecționata ACS Rugby Team Constanța, scor 25-20 în finala cu selecționata Năvodari-Săcele-Corbu, iar la U12, s-a impus echipa din Cumpăna, scor 20-10 în finala cu selecționata ACS Rugby Team Constanța. Omogenitatea echipei din Cumpăna s-a dovedit determinantă, întrucât copiii evoluează împreună de doi ani, de la U10. 


La finalul competiției, toți jucătorii au primit răcoritoare și dulciuri. 


"În cadrul proiectului «Rugby-ul, valori pentru viață», care se desfășoară în perioada mai - decembrie, ACS Rugby Team Constanța are ca scop omogenizarea selecționatelor U10, U12 și U14, Cupa Toamnei reprezentând o etapă în acest program", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele ACS Rugby Team, Florian Constantin. 


Etapa a III-a va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie, în zona de nord a județului Constanța. 


Joi, 22 septembrie, în prezența președintelui ACS Rugby Team Constanța, Florian Constantin, și a foștilor jucători de rugby Sorin Trancă și Dumitru Barbu, 29 de rugbiști din zona Hârșova - Ghindărești, antrenați de Adrian Țacu, au primit noul echi-pament de joc, format din tricou, șort, jambieri și trening. 


"Prin intermediul proiectului «Rugby-ul, valori pentru viață», finanțat de Consiliul Județean, ne dorim să creștem nivelul de educație, de socializare și a stării de sănătate a copiilor prin practicarea jocului de rugby, să promovăm calitățile esențiale ale acestei discipline spor-tive - tenacitate, angajament fizic, spirit de organizare - și să îi selec-ționăm și pregătim pe elevii care au calități deosebite pentru jocul de rugby, în vederea accederii în loturile naționale. În județul Constanța, avem constituite șapte zone în care selecția și pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, câte unul pentru fiecare regiune", a explicat președintele Florian Constantin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3858 secunde