CSU Neptun devine club universitar studențesc

558
CSU Neptun devine club universitar studențesc - handbalcsuneptun60-1357236035.jpg
Situația financiară dificilă a formației constănțene de handbal feminin CSU Neptun pare să-și fi găsit rezolvarea, odată cu trecerea clubului din sfera privată în curtea Ministerului Educației, la finalul anului trecut. Această trecere garantează echipei contribuție bănească și din partea Universității Maritime Constanța, pe lângă ajutorul primit de la Consiliul Județean Constanța.


Recent, CSU Neptun, formație care a retrogradat anul trecut în Di-vizia A din Liga Națională de handbal feminin a ajuns în subordinea Ministerului Educației, permițând astfel ca UMC să contribuie la cheltuielile clubului. Datorită acestei schimbări, clubul și-a reorganizat structurile iar mai multe posturi au fost făcute libere, inclusiv cea de director, care a fost ocupată de Alexandru Straton.
"Vor mai fi posturi de acoperit. Prioritar este handbalul, dar pe lângă această echipă vom începe să mai dezvoltăm și alte secții. Se va schimba directorul executiv, în schimb echipa va rămâne în aceeași formulă. Antrenorii, în funcție de salarii, vom vedea dacă decid să rămână sau nu. Noi am vrea să rămână cu toții. Rămâne de văzut, se vor face alte contracte iar acum lumea se duce unde este mai bine. Momentan, nu am concretizat nimic în privința transferurilor pentru că, în materie de finanțe, clubul încă nu a primit finanțarea și nu se știe când va primi finanțarea. Este greu să vorbim acum despre acest subiect. Obiectivul echipei rămâne același, promovarea în Liga Națională", a declarat directorul CSU Neptun, Alexandru Straton.
În turul sezonului 2012-2013, CSU Neptun a reușit un parcurs fără greșeală, dar pentru a putea ajunge la aceeași performanță și în a doua parte a campionatului, formația va avea nevoie de mai multe jucătoare, pentru a mai întregi lotul.
"S-au mai discutat problemele le-gate de transferuri, dar deocamdată nu s-a stabilit nimic pentru că s-a format un nou club și așteptăm să vedem ce se întâmplă. Să-și ia posturile în primire conducerea clubului, să-și propună prioritățile, iar după aceea vom vedea. Trebuie să purtăm neapărat o discuție pentru a vedea ce se așteaptă de la echipa asta, ce trebuie făcut, pentru că în turul campionatului, clubul a avut o conducere iar de acum încolo va avea altă conducere. Cred că săptămâna viitoare se vor con-cretiza lucrurile și vom ști mai multe", a declarat, pentru Cuget Liber, antrenorul CSU Neptun Ion Crăciun.


CJC și UMC vor contribui în mod egal
Până în prezent, de finanțarea grupării s-a ocupat Consiliul Ju-dețean Constanța, dar și UMC, în-tr-o manieră mai mică, însă de acum încolo, cele două părți vor contribui în mod egal.
"Această trecere este în bene-ficiul clubului, deoarece, în acest mod, conform Hotărârii Guvernului nr. 1449, UMC, instituție subordo-nată Ministerul Educației și Cercetării poate să susțină activi-tatea clubului sportiv public, care odată cu această decizie este subordonat la rândul lui MECTS și devine club universitar studențesc. La fel cum este și clubul din Cluj, Universitatea, cum este Timișoara, Știința București, Știința Bacău. Acestea sunt cluburi susținute inclusiv din fonduri publice. Există un protocol între Consiliul Județean Constanța și UMC de susținere 50-50% a activității clubului de care se știe și ca urmare a acelui protocol urma ca și UMC să contribuie, numai că din cauză că și clubul era pe domeniu privat, nu avea cum. Acum, finanțarea va veni din ambele părți. Sperăm ca UMC-ul să aibă posibilitatea să susțină mai consistent activitatea și să nu mai avem problemele pe care le-am tot avut", ne-a mai spus directorul executiv CSU Neptun, Paul Alexe.
Lotul CSU Neptun se va reuni astăzi și va relua pregătirile pentru returul campionatului. Fetele antrenate de Ion Crăciun și Florin Cazan vor susține primul meci din 2013 în compania celor de la CSM Unirea Slobozia, pe 3 februarie, în deplasare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9611 secunde