CSSI Mamaia, transfer de marcă: Andreea Grecu. Obiectiv - Jocurile Olimpice 2018

1534
CSSI Mamaia, transfer de marcă: Andreea Grecu. Obiectiv - Jocurile Olimpice 2018 - cssi-1506010603.jpg

Articole de la același autor

CSSI Mamaia a reușit un transfer de marcă. Astfel, Andreea Grecu, pilot de mare perspectivă, ce are drept obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2018, a semnat cu gruparea de pe litoral și a intrat în linie dreaptă cu pregătirile unui sezon ce se anunță extrem de încărcat. 


"Transferul Andreei Grecu a fost posibil grație înțelegerii și bunei colaborări cu CSO Sinaia. De asemenea, ea a fost angajată cu normă întreagă la Centrul Sport Forum din Constanța, pe postul de kinetoterapeut și instructor sportiv", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CSSI Mamaia, prof. Paul Neagu. 


În vârstă de 23 de ani, practicantă și a atletismului, Andreea Grecu este studentă în anul III la Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializare kinetoterapie, din cadrul Universității "Ovidius". Ea a trecut cu brio, miercuri, ultimele norme de control impuse de Federația Română de Bob și Sanie, premergătoare sezonului competițional. 


Stagiunea de toamnă/iarnă la bob începe în data de 30 septembrie, când lotul feminin al României, antrenat de Paul Neagu, va participa la un concurs internațional de starturi pe gheață, organizat în Germania, la Oberhof. 


"La competiție, vor fi prezenți sportivi de mare valoare, reprezentând cam toate națiunile ce au un cuvânt de spus în bobul continental. Oberhof este o stațiune renumită în sporturile de iarnă, în special pentru biatlon sau săriturile cu schiurile, la trambulină. Însă, și bobul are locul său, aici construindu-se una dintre primele pârtii artificiale din lume. Oberhof ne-a lăsat amintiri de neuitat. În 1973, Ion Panțuru, unicul pilot român medaliat la Jocurile Olimpice de Iarnă (ediția de la Grenoble, din 1968), a testat această pârtie, dând «undă verde» pentru concursurile de bob 2 persoane. Trei ani mai târziu, aici îmi începeam și eu cariera în bob", a declarat profesorul Paul Neagu. 


După "episodul Oberhof", tricolorele vor pleca spre Winterberg, unde, timp de trei săptămâni, se vor pregăti alături de lotul olimpic al Germaniei. 


Aventuri peste Atlantic 


Pe 24 octombrie, demarează - practic - marea aventură. Din acea dată, fetele profesorului Neagu vor avea de parcurs trei etape de Cupă Mondială, peste Atlantic, la Lake Placid, Salt Lake City (SUA) și Whistler-Vancouver (Canada). Apoi, vor reveni în Europa, pentru alte cinci etape de Cupă Mondială. 


"La finele celor opt runde de Cupă Mondială, se va întocmi clasamentul general și sperăm să strângem punctele necesare care să ne asigure calificarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), din februarie 2018", a explicat tehnicianul constănțean, care își dorește ca fetele să fie susținute în tentativa lor curajoasă de a scrie istorie olimpică. 


Două achiziții de marcă 


Lotul național feminin de bob și-a lărgit componența, după cooptarea a două sportive de clasă: Florentina Marincu Iusco, fostă campioană mondială de juniori în probele de triplusalt și săritura în lungime, și Beatrice Puiu, una dintre cele mai valoroase heptatloniste ale României. 


"Am reușit, astfel, să întărim echipa de împingătoare pentru piloții Maria Constantin și Andreea Grecu", a mai spus Paul Neagu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9046 secunde