CSS Phoenix, mari speranțe la campionatul de minibaschet

341

Articole de la același autor

Federația Română de Baschet a organizat, în mai multe locații din țară, prin cluburile sportive desemnate, meciurile din cadrul proiectului "Dl. Goe joacă baschet", proiect de departajare pentru Liga Națională de minibaschet (masculin și feminin, sportivi născuți 2003-2004), care va avea loc la Mangalia, în perioada 5-12 iulie. 


Pentru zona Dobrogea, responsabil cu organizarea acestui concurs a fost clubul CSS Phoenix Constanța, meciurile având loc în parcarea de la Maritimo. 


Obiectivul principal al competiției a fost departajarea echipele de copii din toată țara în grupe valorice, după cum urmează: Grupa roșie - echipele clasate pe locul I în grupele zonale; Grupa galbenă - echipele clasate pe locul II în grupele zonale; Grupa albastră - celelalte echipe.


CSS Phoenix Constanța a participat cu trei echipe la masculin și două la feminin. 


La masculin, CSS Phoenix Constanța 1 s-a calificat în Grupa roșie (cu trei victorii din trei) și în primele 32 de echipe din țară la Campionatul Național de minibaschet de la Mangalia. 


Aceeași performanță a reușit și echipa de fete CSS Phoenix Constanța 1 (cu două victorii din două) fiind în primele 16 din țară.


Celelalte echipe CSS Phoenix Con-stanța 2 (trei înfrângeri și o victorie) și CSS Phoenix Constanța 3 (patru înfrângeri din patru), la masculin, au intrat în Grupa albastră, iar la feminin, CSS Phoenix Constanța 2 (două înfrângeri din două) a acces în Grupa galbenă. 


La competiție, au participat zece echipe de băieți și trei de fete. 


"Anul acesta, prin proiectul pe care îl avem cu Clubul Sportiv Școlar nr. 1, ne-am extins numărul de echipe participante la campionatele naționale cu prilejul unirii forțelor, pe de o parte al staff-ului de antrenori, cât și al numărului mai mare de copii. Astfel, am înscris un total de nouă echipe: patru la baby-baschet, între care una la feminin și trei la masculin, la minibaschet fete avem două echipe, iar la minibaschet băieți, trei echipe. La fiecare categorie dorim ca prima echipă formată să aducă rezultatul cel mai bun pentru județul Constanța, în fața tuturor structurilor sportive participante. Șanse mai bune de calificare în primele opt echipe din țară sunt la echipele de minibaschet fete și băieți, echipe cu care ne-am calificat în Grupa roșie la concursul «Dl. Goe joacă baschet». Îi felicităm pe sportivi și le mulțumim părinților, pentru tot ceea ce fac pentru copii și pentru CSS Phoenix Constanța", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristian Mânăstireanu, președintele Clubului Sportiv Phoenix Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7227 secunde