CS Mangalia a înființat secția de yachting

847
1
CS Mangalia a înființat secția de yachting - yachtingsc58-1330713251.jpg

După ce a demonstrat că știe rețeta performanței la lupte, CS Mangalia acceptă o nouă provocare și pătrunde în lumea unei noi discipline sportive: yachtingul.

Din acest sezon, în sudul litoralului se va putea practica sportul cu vele în sistem organizat. Și asta după ce conducerea CS Mangalia, grupare care a lansat o serie de cam-pioni la lupte, a decis să înființeze secția de yachting.
"Am luat această decizie, pentru că era păcat ca aici, la malul mării, să nu existe o secție specializată pe sporturi nautice. Avem avantajul de a fi poziționați cum nu se poate mai bine, condiții meteo, resurse umane. Sper să găsim și susținători ai activității, parteneri în proiect. A fost ideea mea, aceasta de a pune bazele secției de yachting. Personal, sunt un mare pasionat al sporturilor nautice, am participat la mai multe regate și chiar am câștigat Regata Mediului, făcând echipaj cu vedetele TV Andrei Zaharescu și Andreea Berecleanu", a declarat, pentru "Cuget Liber", Lucian Luca, președintele secției de yachting a CS Man-galia.
Și, cum timpul este prețios, oamenii de la Mangalia s-au mișcat foarte repede, progresând pas cu pas. Astfel, după afilierea la Federația Română de Yachting, s-au făcut primele achiziții, unele semnificative: 12 bărci la Clasa Optimist, două bărci la Clasa 470, o ambarcațiune pneumatică pentru antrenament și arbitraj.
"În scurt timp, vom demara acțiunile de selecție în școli, căutăm elevi dornici de a face performanță, iubitori ai mării, ai sportului. De asemenea, suntem în tratative și cu un antrenor specialist. Pentru început, va fi un singur tehnician, dar ne dorim ca, nu peste mult timp, să avem mai multe posturi. Următoarea investiție va fi în balize", a explicat Lucian Luca.
La ora actuală, echipamentele sunt depozitate în hangarul Complexului Sailor de la 2 Mai, dar, după ce vremea se va mai încălzi, vor fi demarate demersurile pentru ca velierii să aibă acces în portul Mangalia.

În data de 17 martie, reprezentanții CS Mangalia vor fi prezenți la Adunarea Generală a Federației Române de Yachting.
"Momentan, nu suntem interesați de vreo funcție în federație, dar, după ce ne vom întări secția și ne vom dezvolta, este posibil să candidăm. În ceea ce îi privește pe sportivii noștri, aceștia vor participa la concur-suri chiar din 2012. Și nu nea-părat pentru a câștiga, ci pentru a acumula experiență", a spus Lucian Luca.

Conducerea CS Mangalia intenționează ca, în sezonul estival 2012, să organizeze o serie de tabere de vară pentru copii, pe specialitățile lupte și yachting.
"La ora actuală, avem capacitatea de a caza 70 de persoane, dar vrem să ajungem să avem 120 de locuri. Vom iniția stagii complete, de pregătire teoretică, practică, pe plajă și pe apă", a precizat președintele Luca.



Comentează știrea

fan fan
3 martie 2012
yachting la mangalia

foarte interesant infiintarea clubului de yachting de la mangalia.le doresc succes si sa aiba rezultate foarte bune. mangalia merita un club de yachting, La mai mare. Un fan al yachtingului

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Sport : Cine sunt campionii saltelelor
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Sport : Cu ochii pe "lupii tineri"
Joi, 25 August 2011
Stire din Sport : "Olimpiada" pe nisip
Pagina a fost generata in 0.4094 secunde