CS Farul Constanța, locul patru pe cluburi, la CN de lupte U23

325
CS Farul Constanța, locul patru pe cluburi, la CN de lupte U23 - csfarul-1487609929.jpg

Articole de la același autor

Week-end-ul recent încheiat a reprezentat o nouă ocazie pentru luptătorii constănțeni pentru a-și adăuga în palmares noi medalii, de data aceasta în cadrul Campionatului Național individual de tineret U23, desfășurat la Timișoara.


Din județul Constanța, au fost prezenți nouă sportivi, iar bilanțul final este unul optimist: două medalii de argint (greco-romane) și patru de bronz (două la greco-romane, două la lupte libere). La greco-romane, Răzvan Arnăut (CS Farul Constanța, antrenor Grigore Gheorghe) a fost învins în finala categoriei 59 kg și s-a mulțumit cu postura de vicecampion U23. Medalie de argint și pentru colegul său de club, Nicolae Boantă, la 71 kg, după ce, în semifinale, trecuse de un alt sportiv de la malul mării, Florin Ghiorghe (dublă legitimare LPS/CS Farul, antrenor Ioan Giuglea), recompensat cu bronz. Pe a treia poziție a podiumului au mai urcat Florin Tița (CS Farul) la 59 kg, Mădălin Pârvulescu (CS Mangalia, antrenor Marian Oancea) la lupte libere - 86 kg și Cristina Pintilie (LPS/CS Farul), la 48 kg, lupte libere feminine. Foarte aproape de a intra în lupta pentru medalii a fost și Vlăduț Popa (LPS "Nicolae Rotaru" Constanța), la 66 kg, însă a fost învins în sferturile de finală de cel care avea să cucerească aurul. În clasamentul pe medalii, CS Farul Constanța a terminat competiția pe locul 4, cu același număr de distincții precum CS Astra Arad și CS Muscel Câmpulung, dar diferența a fost făcută de faptul că cele două cluburi au obținut și medalia de aur.


"Suntem mulțumiți de rezultatele reușite la Timișoara. Dacă nu erau unele decizii ciudate ale arbitrilor, cred că Răzvan Arnăut ar fi fost îndreptățit să câștige aurul la 59 kg. Acea medalie ar fi ajutat CS Farul Constanța să termine competiția pe locul secund. Cu toate acestea, ar fi putut fi și mai rău, trebuie să recunoștem. Sportivii au luptat foarte bine, și-au dorit mult să obțină medalii și iată că acest lucru s-a întâmplat", a declarat Grigore Gheorghe, antrenorul secției de lupte de la CS Farul Constanța.


Vicecampioana mondială de junioare, Andreea Ana, aflată în stagiu de pregătire în Suedia, a cucerit medalia de bronz, la categoria 52 de kg, într-un puternic turneu amical, în care a avut ca adversare sportive din peste 20 de țări.


Eleva pregătită de Marian Oancea la CS Mangalia va mai rămâne în pregătire, în Scandinavia, pentru cel puțin o săptămână, apoi se va întoarce la Mangalia pentru a pune la punct programul competițiilor naționale și internaționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6958 secunde