Constanța Street Play. 70 de echipe își vor disputa supremația la baschet 3x3

176
Constanța Street Play. 70 de echipe  își vor disputa supremația la baschet 3x3 - constantastreet-1467821862.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă și duminică, începând cu ora 9, în zona Perla din Mamaia, se va desfășura cel mai important eveniment de baschet 3x3 organizat vreodată în orașul de la malul mării.

Constanța Street Play face parte din ultima etapă a circuitului național 3x3 Superbet Tour 2016, evenimentul, marca Sport Arena Streetball, fiind organizat de Asociația Terra Semper Fidelis, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria și Consiliul Județean Constanța.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă ce a prefațat competiția, au fost oferite publicului ultimele noutăți legate de desfășurarea acestui turneu. Organizatorii au decis că numărul maxim de echipe acceptate în turneu să fie de 70. Astfel, peste 250 de sportivi, împărțiți în opt categorii (U14, U18, 18+, 40+, băieți și fete) se vor întrece pe cele două terenuri ce vor fi instalate în piațetă.

Premiile vor totaliza peste 20.000 de lei, câștigătoarea categoriei de elită va primi un cec de 5.000 de lei, iar finalista - 2.000 de lei. Constanța Street Play devine astfel o competiție de rang internațional, în care jucătorii vor primi puncte ce vor fi contabilizate în clasamentul FIBA 3x3 World Rankings.

"Pentru baschetul constănțean este un pas înainte. Vorbim despre un alt nivel al competiției, aflată sub egida FIBA, dotată cu premii consistente și organizată în cele mai mici detalii pentru a crea spectacolul dorit. Ne bucurăm că avem alături de noi atât de mulți oameni dornici să ajute și să ne susțină în demersul nostru de a promova sportul de masă", a declarat Andrei Talpeș, președintele Asociației Terra Semper Fidelis, organizatorul competiției.

v v v

Campioana acestei competiții va avea șansa să se califice la turneul final al circuitului 3x3 Superbet Tour 2006, ce va avea loc în perioada 26-28 august, la București, și unde se vor întâlni învingătoarele din celelalte turnee disputate, de la Ploiești, Craiova și București. Cine se va impune la turneul final de la București va avea șansa să evolueze la turneul internațional FIBA 3x3 World Tour, ce va avea loc la Debrecen.

"După 12 ani de activitate, Sport Arena Streetball a reușit să organizeze competiția de 3x3 și la nivel național. Era greu să omitem Constanța din acest circuit, fiind un oraș plin de tradiție în baschetul românesc. Vor fi alături de noi naționalele feminine și masculine de seniori, cele mai bune formații din România, dar și echipe foarte puternice din străinătate. Cu siguranță vom avea parte de un eveniment foarte disputat și antrenant", a declarat Adrian Popa, reprezentant Sport Arena Streetball.

v v v

Pentru prima dată în Constanța, își va face prezența pe teren și una din cele mai bune formații de baschet freestyle din lume, Da Move Crew, pregătită să încânte asistența cu "artificiile" sale.

Anul acesta este unul foarte important pentru baschetul 3x3, deoarece este analizată propunerea în urma căreia se va decide dacă această activitate va fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice, începând cu ediția Tokyo 2020.

Oricine dorește să se înscrie o poate face până în această seară, pe site-ul www.3la3.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4574 secunde