Consiliul Județean nu se bagă la FC Farul. Nedelcu pune lacătul pe club

2355
26
Consiliul Județean nu se bagă la FC Farul. Nedelcu pune lacătul pe club - sus-1375377670.jpg

Articole de la același autor

După săptămâni de discuții și planuri de asociere, conducerea echipei de Liga a II-a FC Farul Constanța și Consiliul Județean Constanța nu au ajuns la un acord, astfel că viitorul "marinarilor" se anunță unul sumbru.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Stadionul "Farul", vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir, a declarat că instituția pe care o reprezintă nu se poate implica la FC Farul din cauza datoriilor foarte mari pe care actualul finanțator, Giani Nedelcu, le-a făcut în contul clubului.

Conform legilor în vigoare privind finanțarea nerambursabilă a activităților sportive, CJC nu are voie să preia nicio datorie existentă indiferent de natura ei. "Nu putem să acționăm atât timp cât clubul are datorii. Mai avem un plan pentru atunci când clubul nu va mai exista, dar pe care îl vom prezenta în situația nefericită în care se va desființa clubul", a declarat vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir.

FC Farul se află în insolvență, iar actualul patron al clubului constăn-țean este supus unei plăți de 438.000 lei până la finalul anului, plus datorii la terți în valoare de aproximativ 1.500.000 lei (la termene diferite). De asemenea, dacă se va continua insolvența, în jurul anului viitor ar trebui să se mai efectueze plăți în valoare totală de 1.200.000 lei.

În ceea ce privește plata datoriei Farului în valoare de aproximativ 9 milioane de dolari către firma SC Romar Oil SRL, deținută de omul de afaceri Gheorghe Bosînceanu, acesta din urmă a susținut într-o discuție cu vicepreședintele CJC că nu s-a gândit nicio clipă să execute Farul. "Am discutat în două rânduri cu domnul Bosînceanu, ultima oară luni, iar dânsul și-a manifestat bunăvoința în sensul că a spus că ne garantează că atâta timp cât CJC este alături de FC Farul Constanța, și cât conduce dânsul firmele respective, nimeni nu se gândește să execute Farul. El a explicat că nu s-a gândit nicio secundă când a băgat banii la Farul să îi mai recupereze, dar asta a fost procedura la vremea respectivă pentru a credita FC Farul, pentru că dacă dădea banii sub altă formă, trebuia să plătească impozit. S-a ajuns în această situație în urma unor litigii și neînțelegeri cu actuala conducerea a FC Farul", a mai declarat Cristinel Dragomir.

Așadar, deoarece Consiliul Județean Constanța a refuzat să vină alături de el la FC Farul, Giani Nedelcu a declarat că nu va mai investi niciun leu la club. Potrivit procedurilor în această situație, clubul va intra în faliment.

"Ne aflăm într-o situație cu care ne confruntăm de doi ani de zile. Începând din clipa asta mă retrag. Nu mai dau nici un leu! Să vină altcineva să preia clubul și să facă ceea ce vrea", a declarat patronul FC Farul, Giani Nedelcu, care a re-cunoscut că, deși știa la ce se înhamă când a preluat FC Farul, nu și-a respectat promisiunile și a adus echipa în situația actuală: "Știam, în momentul când am venit la Farul, de datoria care trebuia achitată. A fost o înțelegere că dacă achitam o sumă de bani, datoria se stingea", a mai spus Nedelcu. Acesta s-a eschivat să răspundă întrebărilor legate de proiectul și promisiunile cu care a venit la FC Farul, realitatea fiind că la nici opt luni de la preluare a băgat clubul în insolvență. Deși "marele" finanțator a încercat să pozeze într-o fecioară neprihănită, povestind cu voce plânsă că nu vrea să pună ștampila de închis pe Farul, toate acțiunile sale în cei patru ani de când a venit la club în această direcție au condus.

Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
eu
2 august 2013
articol de kk

hai ma jet cu articolul tau de kkt!!!!! nu scrieti de bosanceanu si intaorceti cuvintele din declaratii cum vreti voi!!!!! dragomir a zis ca cjc nu preia din cauza lu bosanceanu cu hartia...nu din cauza lu giani!!!!! 3 ziure (ziua, replica, liga2.ro) toate scriu adevaru de la fata locului...numai voi scrieti altceva ca asa vi se dicteaza!!!! giani are pacatele lui...dar macar ne-a tinut in viata pana acum...in schimb cand totul era aranjat ok pentru o preluare...evident aceasi hartie de 9 milioane!

Farist
2 august 2013
Adevarul!

Finantarea nerambursabila a activitatilor sportive nu are nici o legatura cu legea care interzice cjc sa stinga datoria farului catre bosanceanu. Seful tau nu ti a dictat prea bine. Cat despre eschivarea lu Giani la conferinta, e o totala dezinformare. La conferinta, reprezentantul cugetului a pus intrebari stupide si care au mai fost puse gen: cum arata hartia. Indiferent de ce dicteaza bosu, lumea o sa stie cine a pus cu adevarat lacatul!

Si daca...
2 august 2013
Ipoteza

Nu m as mira ca bosanceanu sa astepte sa renunte giani pentru a reveni, dar pacat ca ar fi prea tarziu si numele farului ar fi terfelit + ca va incepe din liga 5, cea mai mare umilinta. Daca asta e planu, inseamna ca bosanceanu e mai slab d inger si cu caracter 0

mda.
2 august 2013
FARUL

Acesta din pacate nu este un articol de presa. Sunt niste atacuri directe la adresa lui Giani. BAI OAMENI BUNI FARUL TREBUIE SA CONTINUE! LASATI ORGOLIILE SI FACETI BINE ECHIPEI. Bosanceanu renunta acum la niste bani dar ii va scoate pe viitor , daca echipa moare , nu mai scoate nimic! ce rezolva? asta e ambitie prosteasca, Gianii usor usor poate fi scos din schema, iar echipa sa inceapa sa-si revina. Pentru o ambitie intre 2 oameni se VA STINGE O ECHIPA CA FARUL! SA VA FIE RUSINE! DACA FACETI ASTA O SA AVETI NUMAI NECAZURI VETI VEDEA!

Vrajeli
2 august 2013
Dezinformari

Toată lumea știe cine este adevăratul groapa al Farului

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

marulis
2 august 2013
Amin!

Gata, circul se inchide! Din pacate am apucat si ziua asta, la care, sincer, speram ca nu o sa vina. Pacat de Farutu...La cioc lui garoiul ala de Giani!

8. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Farul
2 august 2013
Orgolii de 2 lei

Ia-l pe hagi si pe bosanceanu si lăsa-ne in pace. Doi gropari!

suporter FC Farul
2 august 2013
orgoliul si nimic mai mult

daca vroia sa vanda si sa faca profit, ar fi vandut la un grup de investitori straini, insa asa, a vrut sa vanda partial clubul lui nenea Nedelcu, cu jucatorii buni connectati la o firma de a sa, pentru a se poate intoarce cand "FC Farul va fi pe linia de plutire". Declaratia vechiului patron:"Eu am vandut clubul si cu activ si cu pasiv", intrebarea este:"Ai facut profit de pe urma acestei tranzactii inafara de Alibec, Matel, Fatai si alti jucatori vanduti afara, dar ale caror suma nu a ajuns niciodata la FC Farul,ci la Maritima ???" Din pacate, sportul constantean este in mijlocul unui razboi politic si este trist ca orasul Constanta sa ramana fara fotbal, deoarece doua entitati de culori diferite nu pot coabita si amesteca politica si orgoliile lor proprii cu fotbalul. Cam acesta este smecheria, atunci cand o firma este profitabila, strangi repede investitia, nu investii in modernizarea sa si falimenteaz-o, ca iti faci una noua, fara datorii, rusine !!!

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2292 secunde