Cine vorbește și cine tace în Dosarul Transferurilor

384
Cine vorbește și cine tace în Dosarul Transferurilor - dosar-1362509968.jpg
Șapte dintre cei opt oameni de fotbal inculpați în dosarul transferurilor de jucători au arătat, ieri, la instanța supremă, că vor da declarații în faza judecării recursului în acest caz, în vreme ce Ioan Becali le-a spus magistraților că se prevalează de dreptul la tăcere. 

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a reluat, ieri, judecarea recursului în acest dosar.

Instanța le-a cerut celor opt să precizeze dacă vor să dea declarație, iar George Copos, Gigi Nețoiu, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica, Cristi Borcea și Victor Becali le-au arătat judecătorilor că vor să facă acest lucru în faza recursului. La rândul său, Jean Pădureanu a arătat că ar dori să dea o declarație, însă nu la termenul de marți, din cauza unor probleme de sănătate.

Ioan Becali, în schimb, a spus că se prevalează de dreptul la tăcere și nu dorește să dea nicio declarație.

La rândul său, instanța a constatat că la termenul de ieri există un viciu de procedură privind citarea uneia dintre părți, motiv pentru care a amânat din nou dezbaterile, pentru 16 aprilie.

În 19 februarie, ICCJ a respins cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind aplicarea interdicției de a nu părăsi țara pentru cei opt oameni de fotbal judecați în dosarul transferurilor de jucători. Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.

DNA a cerut interdicție de a părăsi țara în cazul celor opt inculpați motivând, printre altele, că aceștia au început să înstrăineze bunurile pe care le dețin sau să facă cereri de intrare în insolvență a cluburilor de fotbal.

Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel București, care, în 12 noiembrie 2012, i-a condamnat pe toți cei opt oameni de fotbal la pedepse cu închisoarea, cu suspendare sau cu executare.

Toți cei opt oameni de fotbal au contestat decizia Curții de Apel București la instanța supremă, care va da o sentință definitivă în acest dosar.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiți justiției în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5518 secunde