Admitere la Universitatea "Ovidius"

Cinci campioni își vor continua performanțele la Facultatea de Educație Fizică și Sport

374

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, s-au încheiat probele de admitere la Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. 


La sesiunea de admitere din iulie, s-au înscris 138 de concurenți. Cei mai mulți au ales specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială (KMS) - 82 de candidați. Dintre aceștia, cei mai mulți s-au mai înscris și la o a doua specializare din cadrul aceleiași facultăți. La specializările Educație Fizică și Sportivă (EFS), forma de învățământ - zi și Sport și Performanță Motrică (SPM), câte 24 de candidați și-au arătat interesul doar pentru acestea, fără a mai aplica pentru o a doua opțiune. Cei mai puțini au aplicat pentru EFS (IFR) - opt proaspeți absolvenți de liceu au ales acest program. 


"Anul acesta, am avut mai mulți candidați decât anul trecut. Au fost și mulți sportivi de performanță, astfel că la probe, nivelul a fost mai ridicat. Le urăm succes noilor studenți și la cât mai multe performanțe și reușite sportive", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. univ. dr. Mirela Damian, decanul facultății. 


Înmatriculările au început din week-end și vor continua până miercuri, 29 iulie. Astfel, candidați au timp să se decidă ce program vor dori să urmeze pentru următorii trei ani. 


Printre viitorii studenți ai FEFS, se numără trei campioni naționali, un campion european și o campioană mondială. Aceștia nu au mai susținut probele de admitere datorită titlurilor câștigate. 


Bianca Maria Gorgovan (CS Farul) este campioană mondială la gimnastică aerobică și a ales să studieze la SPM. Campionul european la karate Lucian Andrei Ciopesc va fi student la EFS, iar campionii naționali Ionuț Adrian Bularda (atletism) a ales EFS, Alexandru Bologa (handbal, Minaur Baia Mare) va urma cursurile de la SPM, iar fotbalistul Iacob Paul Alexandru (FC Viitorul) va studia la EFS (IFR). FEFS poate pune la dispoziție studenților multe facilități. Unitatea de învățământ colaborează atât cu cluburile sportive din oraș, cât și cu diverse instituții medicale, unde studenții își pot desfășura activitățile de practică. 


FEFS va mai organiza o admitere în septembrie. Astfel, 1-8 septembrie este perioada de înscriere, urmând ca pe 9 și 10 septembrie să aibă loc probele de concurs. Până pe 16 septembrie, se vor afișa rezultatele finale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6978 secunde