Ce spune FR de Canotaj despre scandalul dopingului

506
Ce spune  FR de Canotaj  despre scandalul dopingului - federatia-1473957288.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Canotaj a trimis, ieri, printr-un comunicat, toate datele medicale ale canotoarei Roxana Cogianu, după ce aceasta s-a regăsit pe lista de sportivi depistați pozitiv, făcută publică de hackerii ruși după ce au spart serverele Agenției Mondiale Antidoping (WADA).

Sportivei din România, medaliată cu bronz în proba de 8+1 de la Jocurile Olimpice din Brazilia, i s-a acordat excepție de uz terapeutic o singură dată, pentru substanța dexametazonă (16 mili-grame). Dexametazona este un corticosteroid, fiind folosită pentru tratarea diferitelor afecțiuni care implică inflamații.

"Urmare a informațiilor apărute în media privind menționarea sportivei Roxana Cogianu pe lista sportivilor care au folosit substanțe interzise, dorim să facem următoarele precizări: informațiile publicate se referă la faptul că, în anul 2014, Roxana Cogianu a suferit o intervenție chirurgicală care a necesitat un tratament medicamentos. Conform regulilor WADA, Federația Română de Canotaj și sportiva menționată au trimis documentele medicale necesare și au informat Federația Internațională de Canotaj și WADA. Aceasta, și nimic mai mult, este singura legătură a sportivei Roxana Cogianu cu situația prezentată în diverse medii de informare", se arată în comunicatul postat de către Federația Română de Canotaj.

Alături de canotoarea noastră, mai figurează nume mari ale sportului mondial, precum gimnasta americană Simone Billes, jucătoarele de tenis Petra Kvitova, Serena și Venus Williams, Bethanie Mattek-Sands, cicliștii britanici Bradley Wiggins și Chris Foome, dar și boxerul rus Misha Aloyan, medaliat cu argint la Rio, la categoria 52 de kilograme, depistat pozitiv cu un stimulent, la un control efectuat chiar în ziua finalei olimpice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5138 secunde