"Caravana Baschetului", o provocare pentru micii sportivi din Constanța

325

Articole de la același autor

Asociația Județeană de Baschet Constanța organizează Campionatul Județean de minibaschet și babybaschet - masculin și feminin. 


Proiectul vizează în principiu promovarea și dezvoltarea baschetului în mai multe orașe din județul Constanța, atragerea copiilor din clasele primare spre practicarea acestui sport atât de îndrăgit, lărgirea bazei de selecție, implementarea unui program unitar de antrenament, angrenarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani în diverse competiții, creșterea numărului de cluburi de baschet și implicit a sportivilor legitimați și, nu în ultimul rând, creșterea numărului de profesori și antrenori cu specializare baschet. 


Proiectul se va derula până în data de 15 decembrie. Astfel, în prima fază, începând cu 1 octombrie, Asociația Județeană de Baschet Constanța organizează "Caravana Baschetului" pe un traseu care cuprinde mai multe orașe din județ, iar în fiecare locație se va desfășura câte un joc demonstrativ menit să atragă copiii din grădinițe spre sportul cu mingea la coș. Vor fi selectate 19 grădinițe din Constanța, care vor fi dotate cu câte un panou de dimensiuni reglabile și 4 mingi de baschet. 


De altfel, atunci când a fost inițiat proiectul "Campionatul Județean de minibaschet și baby-baschet", specialiștii asociației s-au gândit că prin intermediul baschetului pot oferi copiilor alternativa la tentațiile societății moderne, precum și o oportunitate pentru maximizarea potențialului biologic prin creștere și dezvoltare armonioasă, dar și a educației integrale și integrării sociale. 


Primul turneu de minibaschet și babybaschet se va desfășura în acest week-end, la Sala Sporturilor din Constanța, de la ora 9, atât la masculin, cât și la feminin. Următoarea etapă este programată pe 5 și 6 noiembrie, la Cernavodă, iar ultimul va avea loc pe 26 și 27 noiembrie, la Mangalia. 


"Copiii din județul Constanța meritau un astfel de campionat. Este un proiect la care țin foarte mult și pe care, începând de anul următor, doresc să îl extind. Dorim să îi provocăm pe cei mici să facă mișcare și să înțeleagă cât de importantă este aceasta pentru sănătatea noastră", a declarat președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, Andrei Talpeș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.413 secunde