Proiectul "Rugby-ul, valori pentru viață", finanțat de Consiliul Județean

Bucuria eseului! Peste 200 de copii, prezenți la Cupa Toamnei

242

Articole de la același autor

ACS Rug-by Team a organizat, sâmbătă dimineață, pe terenul sintetic din Complexul Sportiv "FC Farul", întrecerile celei de-a șasea ediții a Cupei Toamnei la mini-rugby, eveniment inclus în cadrul proiectului "Rugby-ul, valori pentru viață", proiect finanțat

de Consiliul Județean Constanța, rezervat copiilor cu vârste de 10-14 ani.

La această etapă, au participat aproximativ 200 de copii din Constanța, Cumpăna, Mangalia, Năvodari, Săcele, Castelu, Ovidiu, Ghindărești și Medgidia.

Rezultatele înregistrate

La categoria U10, competiția a fost câștigată de echipa din Ghindărești, scor 25-15 în finala cu echipa din Constanța, pe locul trei clasându-se selecționata din Castelu.

La U12, cea mai bună s-a dovedit a fi echipa din Mangalia, scor 15-5 în finala cu echipa din Castelu, în timp ce micii rugbiști din Murfatlar au terminat concursul pe poziția a treia.

La rândul său, selecționata U14 a ACS Rugby Team Constanța, antrenată de Radu Nicolae Mocanu, a câștigat meciul susținut la București, scor 7-5, cu RC Brașov, liderul de până acum la U14, din cadrul Trofeului AMRB.

La finalul jocurilor, toți copiii au primit răcoritoare și dulciuri.

"Cupa Toamnei se desfășoară în cadrul proiectului «Rugby-ul, valori pentru viață», pe care îl derulăm în perioada mai-decembrie, având ca scop alcătuirea selecționatelor U10, U12, U14, dar și a echipelor de club din județul Constanța. Responsabili cu alcătuirea selecționatelor sunt Dumitru Barbu la U10, Cosmin Glodeanu la U12 și Radu Nicolae Mocanu la U14", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele ACS Rugby Team, Florian Constantin.

v v v

Printre obiectivele proiectului "Rugby-ul, valori pentru viață", se numără creșterea nivelului de educație, de socializare și a stării de sănătate a copiilor prin practicarea jocului de rugby, promovarea rugby-ului în cadrul școlilor, a familiilor, promovarea unor calități esențiale ale acestei discipline sportive (tenacitate, angajament fizic, spirit de organizare) și selecționarea și pregătirea elevilor cu calități deosebite pentru jocul de rugby pentru accederea în loturile naționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3973 secunde