Bravo, Alina! Studentă de la "Ovidius", medaliată cu aur la Universiadă

252
Bravo, Alina! Studentă de la

Articole de la același autor

România ocupă locul 13 în clasamentul pe medalii la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară de la Taipei (Taiwan), cu un bilanț de trei medalii der aur, una de argint și patru de bronz.

Gimnasta Larisa Iordache a cucerit două medalii de aur, la individual compus și la sol, iar cea de-a treia medalie de aur a fost câștigată de studenta Universității "Ovidius" din Constanța, Alina Rotaru, în proba de săritură în lungime, cu o performanță de 6,65 metri.

"Este o performanță extraordinară atât pentru atletismul românesc, cât și pentru Universitatea «Ovidius». A avut un început mai ezitant, cu două încercări depășite, a treia a propulsat-o pe locul secund, iar cu cea de-a patra a reușit să cucerească medalia de aur. Alina este o sportivă valoroasă, legitimată la CSM București, care a trecut cu bine peste accidentările de trecut și și-a regăsit pofta de performanță. A concurat anul acesta și la Campionatul Mondial, însă nu a reușit să sară așa cum și-ar fi dorit și a încheiat pe locul 12. Dacă sărea cât a sărit la Taipei, se putea bate la medalii ", a declarat prof. univ. dr. Alin Larion, de la Universitatea "Ovidius".

Medalia de argint a fost câștigată de Nicolae Soare (10.000 metri), iar cele de bronz, de Larisa Iordache (bârnă), Andrei Muntean (sărituri) și atleții Andrei Gag (aruncarea greutății) și Bianca Razor (400 metri).

Tot de la Constanța, de la CS Farul, vor mai concura, zilele următoare, atletul Ionuț Neagoe, halterofila Mariana Dumitrache și jucătorii de tenis de masă Alina Zaharia și Bogdan Postudor, alături de antrenorul constănțean Viorel Filimon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5092 secunde