Boxul constănțean scoate capul în Europa. Pugilistul Ștefan Marcu de la CS Farul, calificat la Campionatul European

1096
Boxul constănțean scoate capul în Europa. Pugilistul Ștefan Marcu de la CS Farul, calificat la Campionatul European - box1-1487511721.jpg

Articole de la același autor

În week-end, la Brăila, a avut loc Campionatul Național de box U22, unde s-au întrunit cei mai valoroși pugiliști din România. Aceasta a fost ultima șansă pentru sportivii prezenți la competiție de a se califica la Campionatul European U22, ce va avea loc tot la Brăila, în perioada 13-22 martie.


Cum a obișnuit de-a lungul anilor, Constanța propune un nou nume în elita boxului românesc. Pugilistul Ștefan Marcu (19 ani; foto: primul din stânga), pregătit la CS Farul Constanța de antrenorul Mihai Constantin, a devenit campion național la categoria 60 kg, după ce l-a învins în ultimul act, scor 4-1, pe Vasile Suciu de la CSM Sibiu. După acest succes, constănțeanul și-a câștigat dreptul de a reprezenta România la Europenele U22, din luna martie. Din păcate, ceilalți doi boxeri din județ, Petrică Purcaru și Cezar Andrieș, de la CS Năvodari (antrenori Ferodim Ablalim și Marcel Jipeanu), au părăsit competiția din primul tur.


Ștefan Marcu se pregătește la CS Farul Constanța, alături de Mihai Constantin, de opt ani, fiind considerat unul din cei mai promițători boxeri din Constanța. Fratele său, Orhan Marcu (17), face parte din Centrul Olimpic de Excelență de la Brăila, și îi calcă rapid pe urme.


"Suntem foarte bucuroși că ne-am calificat la Europene, însă greul de-abia acum începe. Nu mergem acolo să facem figurație. Ne-am stabilit ca obiectiv obținerea unei medalii. Înaintea acestui Campionat Național ne-am pregătit tot la Brăila, alături de lotul național al Moldovei, și se pare că ne-a priit. Acum, în pregătirea Europenelor, am fi vrut să mergem în Bulgaria, la un turneu internațional unde vor fi prezenți foarte mulți boxeri valoroși, din Franța, Rusia sau Cuba, dar vedem cum stăm cu finanțele. Dacă nu, la începutul lunii martie, ne vom întoarce la Brăila pentru o pregătire centralizată. Vor mai veni și alți sportivi din Europa pentru acomodare înaintea concursului, deci vom boxa cu sportivi valoroși", a declarat Mihai Constantin, antrenorul secției de box CS Farul Constanța.


La Brăila, a fost prezent și președintele Asociației Județene de Box Constanța, Matei Toma, în calitate de supervisor FRB, alături de arbitrii constănțeni Adrian Tănase și Vasile Cobzaru.


"A luptat foarte bine Ștefan Marcu în finală. Chiar dacă a fost o primă repriză echilibrată între cei doi sportivi, rundele următoare au fost câștigate, chiar detașat, de sportivul constănțean. Are o șansă imensă acum, trebuie să înțeleagă că nu se întâlnește zilnic cu o asemenea oportunitate. O medalie obținută la Campionatul European poate să-i ofere liniștea și motivația de a ajunge un sportiv de renume", a declarat Matei Toma, arbitrul AIBA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6329 secunde