O nouă performanță pentru atleții veterani constănțeni într-o cursă epuizantă

Au terminat Maratonul Internațional de la București

588
Au terminat Maratonul Internațional de la București - atletism11-1349790374.jpg

Articole de la același autor

Au alergat cei 42,195 kilometri ai Maratonului Internațional de la București. 42,195 de kilometri pe care unii dintre noi îi parcurg, la pas, în câteva luni. Trei atleți constănțeni au terminat epuizanta cursă, intrând chiar și în topuri. 


Cea mai așteptată reuniune atletică a anului, Maratonul Internațional București, a adus la start atleți din 30 de țări, atât din Europa, cât și de pe continentul african, alergători de elită din Kenya sau Etiopia sosind în Capitală pentru a da un plus de "culoare" și valoare întrecerii. 

Organizatorii au conceput mai multe probe: maratonul pe distanța clasică de 42,195 km, semimaratonul de 21,095 km, ștafeta 4x10,54 km, cursa populară de 3,5 km și crosul copiilor, 0,5 și 1 km, pe categorii de vârstă, de la 4 la 12 ani.

Printre participanți, s-au aflat și patru constănțeni: Marian Piron, Alexandru Pop, Gheorghe Romașcanu, de la CS CFR Constanța, care au alergat la maraton, și Vasile Telibașa, nou sosit în grupul "veteranilor" constănțeni, care, fiind student în anul II la Facultatea de Psihologie a Universității "Andrei Șaguna", a reprezentat Asociația Sportivă Universitară "Andrei Șaguna" în cursa de semimaraton (21,095 km).

Cei patru constănțeni, pe care mai mult decât justificat îi putem numi eroi, au avut forța fizică și mai ales mentală de a trece linia de sosire. Și nu numai că au terminat cursa, dar au și intrat în topuri.

Iată și rezultatele: maraton: Marian Piron (timp: 3 ore, 27 minute, 43 secunde) - locul 73 la general, locul 4 la categoria 46-50 de ani, locul 1 la Campionatul Național Masters; Alexandru Pop (timp: 3 ore, 37 minute, 30 secunde) - locul 102 la general, locul 6 la categoria 46-50 de ani, locul 2 la Campionatul Național Masters; Gheorghe Romașcanu (timp: 3 ore, 44 minute, 10 secunde) - locul 117 la general, locul 17 la categoria 41-45 de ani; semimaraton: Vasile Telibașa (timp: 1 oră, 51 minute, 12 secunde) - locul 250 la general, locul 32 la categoria 41-45 de ani.

v v v

Alexandru Pop și Marian Piron au povestit cum au reușit să-și dozeze efortul, să strângă din dinți și să treacă linia de sosire: "A fost căldură destul de mare în ziua maratonului. Startul s-a dat în Piața Consti-tuției, tot în acest punct fiind și finish-ul. În total, au participat aproximativ 7.000 de alergători, la maraton, semimaraton, ștafete, cursa populară și crosul copiilor. Doar la maraton, au fost înscriși circa 1.500 de concurenți. În primii 30 de kilometri, am alergat constant, iar ultimii 12 kilometri au fost cei mai grei. Au apărut durerile în talpă, crampele, astfel încât ritmul a mai scăzut. La final, bucuria trecerii liniei de sosire a fost una fără margini, mai ales că, la categorie, am fost primii români, podiumul fiind acaparat de alergători străini".

Pentru Vasile Telibașa, care a revenit în-tr-o asemenea competiție după foarte mulți ani, satisfacția a fost și mai mare: "Nu mai alergasem într-un maraton sau semimaraton din 1989. Reîntâlnirea cu foștii atleți a fost de bun augur, mi-am reluat antrenamentele și iată-mă din nou în concurs".

v v v

Pentru "veteranii" constănțeni, urmează acum o perioadă de mini-vacanță.

"Maratonul Internațional București a încheiat sezonul competițional oficial 2012. Până la sfârșitul anului, este posibil să mai participăm la Maratonul Deltei Dunării, ediția I, dar numai în proba de semimaraton. Sezonul 2013 va fi deschis cu Maratonul Ciprului, programat la Limassol", a declarat Marian Piron. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6556 secunde