Cupa Europei la bob, pe pârtia din Winterberg

Au prins viteză! Andreea Grecu și Erika Halai, medaliate cu bronz

1709

Articole de la același autor

După miile de ore de antrenamente și evoluțiile promițătoare din debutul stagiunii, iată că a sosit și prima medalie pe 2017 (sperăm nu și ultima!) pentru bobul feminin tricolor. Fetele noastre au băgat viteză pe pârtia de la Winterberg și au prins un loc pe podiumul Cupei Europei. 


10 echipaje reprezentând națiuni puternice în sporturile de iarnă, precum Germania, Elveția, Marea Britanie sau Rusia, s-au aliniat la startul Cupei Europei de bob, competiție organizată în Germania, la Winterberg. Sportivele tricolore, antrenate de profesorul constănțean Paul Neagu, s-au numărat printre protagonistele acestui elitist campionat. 


Eroinele zilei sunt Andreea Grecu (pilot) și Erika Halai, care au cucerit medaliile de bronz, timpul lor general fiind 1:55.56. În imediata vecinătate a podiumului, s-a clasat cel de-al doilea echipaj al României, în componența Maria Constantin (pilot)/Olivia Vild, timpul fiind, de asemenea, unul foarte bun - 1:55.60. 


La această etapă a Cupei Europei, a mai participat și un al treilea echipaj român, alcătuit din Daniela Gheauș și Teodora Vlad, clasat pe locul 10 (timp 1:58.52). 


Medaliile de aur au revenit Marii Britanii, în timp ce argintul a intrat în posesia reprezentantelor Germaniei. 


"A fost un concurs foarte bun, iar această medalie încununează seria evoluțiilor constant pozitive din actuala stagiune. Sunt convins că fetele pot câștiga medalii în marile competiții continentale, am demonstrat acest lucru și nu ne vom opri aici. Avem nevoie însă, în continuare, de un bob nou, pentru că, în sporturile de iarnă, oricât de bine ai fi pregătit, echipamentul face în bună măsură diferența", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul lotului național feminin de bob al României, prof. Paul Neagu. 


v v v


Finalul acestei săptămâni programează o nouă competiție importantă în care tricolorele sunt prezente: Campionatul Mondial de bob juniori, care se desfășoară tot la Winterberg. Andreea Grecu, Maria Constantin, Erika Halai și Olivia Vild, legitimate la CSSI Mamaia/CSO Sinaia, pornesc astfel într-o nouă aventură. 


Și o ultimă informație din lumea sporturilor de iarnă: în perioada 2 - 5 februarie, pârtia Bucovina din Vatra Dornei va găzdui Campionatele Mondiale de sanie pe piste naturale, întrecere la care sunt așteptați sportivi reprezentând 22 de națiuni, de pe cinci continente. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Octombrie 2016
Stire din Sport : Fetele de la ACSSI Mamaia, de neoprit!
Pagina a fost generata in 1.5739 secunde