Antrenoare de la CS Farul, în conducerea Federației Internaționale de Gimnastică

365
Antrenoare de la CS Farul, în conducerea Federației Internaționale de Gimnastică - antrenoare-1476893827.jpg

Articole de la același autor

Una dintre cele mai cunoscute personalități mondiale ale gimnasticii aerobice, Maria Fumea, antrenoare la CS Farul Constanța, a fost aleasă, pentru a cincea oară, în Comitetul Tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică, pe ramura aerobică, în cadrul celui de-al 81-lea congres ce a avut loc, zilele trecute, la Tokyo, prilej cu care japonezul Morinari Watanabe a fost investit în funcția de președinte FIG. 


În vârstă de 63 de ani, Maria Fumea este antrenoare de gimnastică ritmică, sportivă și aerobică, absolventă a Institutului Politehnic din București și a Școlii de antrenori de pe lângă CNEFS. A practicat gimnastica ritmică de performanță, fiind campioană universitară, campioană națională la proba de ansamblu (1975, 1978) și medaliată cu bronz la Campio-natele Individuale de gimnastică ritmică (1975, 1976, 1977). Participă în calitate de coregraf la pregătirea loturilor naționale de juniori și a celui olimpic de la Deva, în anii 1993 și 1994. Din 1994, devine antrenor la lotul național de gimnastică aerobică. 


În scurt timp, a reușit să obțină alături de lotul de gimnaști rezultate de excepție, atât de plan locat, cât și internațional. 


A fost aleasă pentru prima dată în cadrul Comitetului Tehnic, la congresul FIG din Marrakech (Maroc), din anul 2000, iar de atunci a mai bifat alte patru mandate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.4651 secunde