CS Farul are o atletă "iute ca gândul"

Andreea Grecu, nou record personal, la Balkanation

254

Articole de la același autor

În week-end, șapte națiuni balcanice s-au întrecut la probele din cadrul competiției de atletism Balkanation, desfășurată în Slovenia. 


Din delegația României au făcut parte și șase sportivi constănțeni: Andreea Grecu, Cristian Nedelcu, Andreea Timofei, Andreea Lefcenco, Savinela Ciulei și Cristian Constantin, toți de la CS Farul, însoțiți fiind de antrenorii Paul Neagu și Alin Larion. 


Alături de formația României, au mai concurat atleți din Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Croația, Turcia, Armenia și Bulgaria. La finalul probelor, tricolorii s-au clasat pe locul patru. 


Dintre sportivii constănțeni, singura care a urcat pe podium a fost Andreea Grecu - locul al doilea la 100 m și 200 m. La proba de 200 m, Andreea și-a stabilit un nou record personal, de 23.75 s, de la 23.79 s. Antrenorul său, Paul Neagu, spune că ordinea probelor a fost diferită de cum e de obicei. 


"Întâi s-a alergat la proba de 200 m, iar mai apoi, după 15 minute, la proba de 100 m. Andreea a scos un timp foarte bun la 200 m, dar era de așteptat să nu mai aibă același randament la cealaltă probă. A avut 11.95 s la 100 m. A fost un concurs diferit. Toți sportivii au stat pe gazonul din centrul stadionului, iar atunci când erau chemați, se pregăteau ca și gladiatorii. A fost o atmosferă foarte frumoasă, pentru că noi, cei rămași pe iarbă, îi încurajam pe participanți. Este o clasare bună pentru țara noastră. Noi nu am putut acoperi două probe, aruncarea suliței la băieți și 1.500 m la fete, iar aici am pierdut puncte", a declarat, pentru "Cuget Liber", Paul Neagu. 


Pentru participarea la acest concurs de atletism, Andreea Grecu a renunțat la medaliile naționale la bob. Cu o săptămână înainte de plecarea în Slovenia, sportiva a câștigat detașat Cupa României la împingerea bobului, iar la Campionatul Național nu ar fi avut probleme să se impună. Cu toate acestea, Andreea a preferat să concureze la Balkanation. 


Odată întoarsă în țară, Andreea Grecu a plecat la Câmpulung Muscel, pentru a lua parte la probele de control necesare includerii în lotul național de bob. Și aici, Andreea a doborât așteptările, fiind cea mai bună la 50 m (6.19 s) și devansând cu mult băieții la 30 m (3.88 s) și 30 m lansat (3.31). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4229 secunde