Elena Frîncu a ieșit la pensie

"Am fost mereu căpitan de echipă!"

2086
9
Momente emoționante, ieri, la Complexul Sport din str. Cuza Vodă, pentru directorul executiv al DJST Constanța, Elena Frîncu. Fosta vicecampioană mondială la handbal a ieșit la pensie și a susținut ultima conferință de presă în calitate de șefă a sportului constănțean.

Elena Frîncu și-a prezentat echipa alături de care a lucrat - Emil Ionescu, Mihai Orzan, Mariana Tudora, Alina Blebea, Iulian Hanu, Daniela Gurgu, Mihaela Sobaru, Georgiana Drăgoi și toți ceilalți de la Sport și Tineret - și le-a urat cu lacrimi în ochi membrilor familiei sportului constănțean să rămână uniți.

"Nu plâng pentru că ies la pensie, nici pentru că îmbătrânesc. Plâng pentru că simt o instabilitate în rândul acestei familii. Nu așa aș fi vrut să fie sfârșitul. Împreună, am fost o echipă unită, iar trofeele pe care le-am primit sunt ale voastre. Sper să rămâneți uniți, însă opțiunea este a fiecăruia, puteți alege", a spus Elena Frîncu.

"E un moment în care, cu demnitate, predau ștafeta unor colegi în care am crezut și cred în continuare. Recunosc că mi-aș fi dorit să-mi închei cariera administrativă în alt context. Eu nu pot lucra sub alte presiuni decât cele valorice. Sportul este însă mai greu de înțeles pentru cei care nu au transpirat niciodată într-o sală sau pe un stadion", a adăugat fosta vicecampioană mondială.

Elena Frîncu a ținut să reamin-tească tuturor care a fost cheia succeselor sale: "Am știut să lucrez în echipă, mai mult, din copilărie am fost căpitan de echipă. M-a ajutat faptul că sunt profesor, că știu să predau. Înainte merg întotdeauna doar cei care au un țel în viață, bazat numai pe valoarea lor. Mai transmit trei cuvinte care mi-au călăuzit pașii în viață, ca jucătoare, ca profesor, ca funcționar public, ca om: corectitudine, devotament, dăruire".

v v v

Elena Frîncu lasă în urma sa o moștenire impresionantă: sub mandatul său, Constanța a fost numărul 1 în sportul românesc, înregistrându-se performanțe de excepție (titluri olimpice, mondiale, europene) atât în sporturile de echipă, cât și în cele individuale. Patrimoniul ANST a fost păstrat, făcându-se investiții majore în toate activele din Constanța, Eforie, Năvodari sau 2 Mai.

Astfel, misiunea celui care va prelua ștafeta este una foarte dificilă, pentru că, indiferent de vremurile care vor urma, nivelul performanței trebuie păstrat cât mai sus. 

Comentează știrea

Lucian
14 martie 2012
Din rau in mai rau

Nu am simpatizat-o pe dna Francu. Starea deplorabila a infrastructurii i se datoreaza in mare masura. Dar, sa inlocuiesti un om de sport, cu experienta, uns cu toate alifiile, cu un papa-lapte care nici nu stie pe ce lume traieste daca nu ii spune tata, e de necrezut. Este incredibil ce au reusita sa faca pdl-istii din tara asta. Sa pui un neica nimeni de 27 de ani la o directie de sport, cu echipe in liga campionilor, cu o activitate bogata pe toate ramurile de sport, inseamna decesul miscarii sportive. E clar ca singurul scop va fi deturnarea banilor pentru alegeri si impunerea unor interese pe linie de partid. Acest cancer la tarii, politica dusa de pdl, este un rau din care ne vom reveni foarte greu, in multi ani. Poate va veni o vreme cand acesti indivizi lipsiti de scrupule vor deconta raul facut. Mai ramane sa vedem la sanatate un traqctorist si la invatamant un bucatar. Abia atunci mareata realizare in teritoriu a pdl-ului va fi completa.

canotor
14 martie 2012
e o gluma?

Am citit ce scrie Sorin, el e un tip mai glumet, deci cred ca e o gluma. Cum sa o inlocuiesti pe Francu cu un baiat de 27 de ani care habar nu are de sport si administratie. Intreb din nou: e o gluma buna, noua celor din sport nu ne vine sa credem asa ceva.

Vali
14 martie 2012
da, e o gluma

sorin nu face altceva decat sa relateze ce a fost la sedinta. da, e o gluma, dar una proasta, facuta de pdl cu noi. nu sunt sustinator politic, dar e imposibil sa nu observi cate rele face acest partid. ca doar nu a fost numit acest baietel de png sau udmr sau de partidul martienilor.. as dori ca toti politicienii sa ne lase in pace pe noi sportivii. sa stea cuminti in banca lor si sa se laude cu rezultatele noastre, daca sunt destepti. dar nu sunt...

Pericol machedonesc la Constanta
14 martie 2012
Machedonii -pericol pentru romani

Machedonii vor sa subjuge Constanta. Trezizi-va constanteni romani pana nu e prea tarziu. Scapati de machedoni acum.

Padre Pio
14 martie 2012
vaicareala degeaba

Plingeti degeaba Sorin Busu e un tinar de mare perspectiva. El va fi un director foarte bun. Aveti incredere in el, o sa faca treaba buna o sa vedeti.

Marian
14 martie 2012
suntem ridicoli

cum mama naibi toti copiii boierilor pdl sunt tineri de perspectiva ? ce naiba, au fost toti la un curs de dresare a sper...zilor de au reusit numai ei sa faca copii destepti ? ce au facut aceste beizadele pe munca lor pana acum ? daca ii plantau undeva unde sa sa piarda in multime, mai era ceva, dar, cand ii cocoata pe ditamai functiile, cum dracului sa nu te apuce durerea de cap ?

Don Stavro
14 martie 2012
Sustin

Degeaba va luati de el. Se vede din poza ce om inteligent si ager este. O sa va para rau ca l-ati criticat. va fi unic in istoria sportului constantea. Hai sorine, da-le cu tifla la toti carcotasii..

impusca-te
14 martie 2012
sa iti fie rusine

e directie de tineret si sport domnisoara . e un tanar de viitor o sa vezi

Răspuns la: da, e o gluma
Adăugat de : Vali, 14 martie 2012
sorin nu face altceva decat sa relateze ce a fost la sedinta. da, e o gluma, dar una proasta, facuta de pdl cu noi. nu sunt sustinator politic, dar e...
Vali
14 martie 2012
lingaiii

da, tineret viteza.. poate era mai bun nepotul de 12 ani, ca e chiar mai tanar

Răspuns la: sa iti fie rusine
Adăugat de : impusca-te, 14 martie 2012
e directie de tineret si sport domnisoara . e un tanar de viitor o sa vezi

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4153 secunde