Alexandru Preda, noul brasist de perspectivă al Palatului Copiilor

694
2
Alexandru Preda, noul brasist de perspectivă al Palatului Copiilor - alexpreda-1460997474.jpg

Articole de la același autor

La Bacău, în perioada 15-17 apri-lie, a avut loc etapa regională a calificărilor pentru finala Campionatului Național de înot - cadeți (12-14 ani), în bazin de 50 metri.

La competiție, au fost prezenți și șase sportivi pregătiți de profesorul Octavian Tileagă, la Palatul Copiilor și CS Farul Constanța: Rareș Chiriță, Alexia Drăgan, Alexandru Preda, Alexandra Tănase, Vlad Bizadea, toți de la Palatul Copiilor, și Beatrice Croitoru, de la CS Farul.

Unica medalie constănțeană - de aur - a fost obținută de Alexandru Preda (14 ani), care s-a impus în proba de 100 metri bras, după o evoluție foarte bună ce oferă speranțe în vederea etapei finale a Campionatului Național din vară. Alexandru a participat și în probele de 100 m liber și 400 m liber, clasân-du-se pe locurile V, respectiv locul IV.

"Contează foarte mult pentru Alexandru această victorie, deoarece, în ultima perioadă, s-a pregătit foarte bine și a prins din ce în ce mai multă încredere în forțele lui. Sperăm ca la etapa finală din vară să urce din nou pe podium, mai ales că timpul lui din proba de 100 m bras este al treilea național, cu un progres de două secunde față de ultimele sale rezultate. Contează foarte mult cum se va pregăti până la vară, dar și de cum vor pro-gresa și ceilalți sportivi", a declarat, pentru "Cuget Liber", Octavian Tileagă.

Rezultate onorabile și pentru Beatrice Croitoru, care a luat startul în patru probe (100 m liber, 100 m spate, 100 m fluture, 400 m liber), terminând pe locurile V și VI.

"Aveam speranțe mai multe în ceea ce o privește pe Beatrice. I-am explicat cu rezultate în față faptul că trebuia doar să repete ultimii timpi și ar fi obținut cel puțin medalia de argint în două probe. Sper să fie o lecție pentru ea, deoarece am mare încredere în capacitățile sale", a concluzionat antrenorul sportivilor. 

Comentează știrea

radarada
19 aprilie 2016
medalii

sugerez cotidianului Cuget Liber sa se mai intereseze si la celelalte cluburi de inot din Constanta referitor la medalii cistigate la acest concurs. nu doresc sa fiu rautacios dar nu doar dl. Tileaga este singurul antrenor de inot din Constanta. mai cautati si o sa aflati mult mai multe noutati.

Un novice
19 aprilie 2016
Performanta

Cand "evoluezi" negativ dupa 4-5 luni de antrenament si discuti totusi deapre performanta, am impresia ca esti cel putin "penibil" ....dar sportul(inotul) constantean se "invarte" in jurul unei mlastini: Palatul Copiilor Constanta :(....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5714 secunde