Aikido sau cum să-ți păstrezi calmul în situații limită

1249
Aikido sau cum să-ți păstrezi calmul în situații limită - aikido-1476198669.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care doresc să învețe și să practice Aikido într-o manieră serioasă, constantă, conștiincioasă, într-o autentică formă tradițională japoneză, sunt așteptați, în lunile octombrie și no-iembrie, la Aikikai Constanța Dojo, din str. Unirii nr. 67 (fostul Liceu Omnia; zona Delfinariu). 


"Aikido presupune căutarea de către practicanți a unui sens mai adânc decât simpla pregătire pentru o confruntare fizică. Acest țel se constituie într-un evantai larg, de la aspirații spirituale, până la simpla menținere a unei sănătăți perfecte. Din cauza scopurilor urmărite de fiecare tip de artă marțială, acestea nu sunt în esență sporturi, însă spiritul de competiție prezent în unele dintre ele și pregătirea fizică pe care o presupun au dus la includerea unora (sau a formelor fizice de manifestare a lor) în această categorie. Aikido nu face, însă, parte din aceasta. În realitate, practicarea Aikido-ului înseamnă, în principal, dezvoltarea unei conștiințe superioare, în armonie cu mediul înconjurător și autocontrol realizat prin exerciții fizice și mentale, cunoștințe de anatomie, biomecanică, filosofie orientală, psihologie etc.", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Ion State, instructor Aikido Aikikai. 


Acesta a prezentat și avantajele pe care le au cei care au ales să practice Aikido. 


"Practicând Aikido, veți învăța să vă apărați cu eficiență maximă și minim de efort în cazul unei agresiuni fizice, veți căpăta o bună condiție fizică, veți deveni mai sigur pe dumneavoastră, vă veți păstra calmul în situațiile limită și veți fi mai puțin stresat", a explicat profesorul State. 


Programul de pregătire în Aikikai Constanța Dojo este următorul: luni, miercuri, vineri, între orele 20.00 - 21.00. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Octombrie 2016
Stire din Sport : Antrenamente de Kung-Fu, la CS Marea Neagră
Pagina a fost generata in 0.5346 secunde