ACS Rugby Team încheie turneul de mini-rugby Cupa Toamnei

197

Articole de la același autor

Ultima etapă a Cupei Toamnei la mini-rugby se va desfășura, sâmbătă, între orele 10.00 - 11.30, pe stadionul de rugby "Mihail Naca". Această manșă este dedicată sărbătorii zilei Sfântului Nicolae. Competiția este organizată de Asociația Club Sportiv Rugby Team Constanța.

Organizatorii se așteaptă ca la turneu să participe aproximativ 250 de copii, cu vârste cuprinse între 9-14 ani. La finalul jocurilor, copiii vor primi sucuri și dulciuri.

Cupei Toamnei la mini-rugby face parte din proiectul "Rugby-ul, sportul celor curajoși și puternici", finanțat de Consiliul Județean Constanța.

Obiectivul principal al proiec-tului este implementarea jocului de rugby în școlile din județul Constanța, prin cele șapte centre de dezvoltare.

În acest proiect, sunt implicați alături de profesorii de educație fizică și foști practicanți ai rugby-ului de mare performanță.

Responsabili cu formarea selecționatelor sunt Dumitru Barbu la U10, Florin Băcioiu la U12 și Belghin Orazacai la U14.

Pe lângă cei trei antrenori, în cele șapte zone din județ acti-vează mai mulți tehnicieni care se ocupă de inițierea celor mici în rugby. Astfel, de zona Constanța - Murfatlar se ocupă antrenorul Adrian Tinca, de centrul din Năvodari este responsabil pro-fesorul Că-tălin Buruiană, în zona Săcele - Corbu activează profe-sorul Ștefan Tucă, de cen-trul din Mi-hail Kogălniceanu se ocupă antrenorii Cornel Vasile și Romeo Bezușcu, în zona Hârșova - Ghindărești se află profesorul Adrian Țacu, iar în Mangalia antrenează Laurențiu Diaconu. De asemenea, un nou centru s-a format și la Med-gidia, unde antrenamentele sunt susținute de antrenorul Florentin Octuparu.

"Acest program va continua și în anul următor, mai ales că în ultimii ani, la mini-rugby, cluburile din Constanța, respectiv CSO Ovidiu, CS Victoria Cumpăna, CS Mihail Kogălniceanu, CS Tomitanii, au câștigat numeroase titluri de campioni la toate categoriile de vârstă U10, U12 și U14", declară președintele Asociației Club Sportiv Rugby Team Constanța, Florian Constantin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.195 secunde