Presa internațională ne face praf: "Naționala României a fost dezamăgitoare"

191
Presa internațională ne face praf:

Articole recomandate

Presa internațională a notat, duminică seară, după eliminarea României de la Campionatul European, că echipa tricoloră a fost "dezamăgitoare" și "o pradă ușoară pentru albanezi", subliniind totodată și finalul trist de mandat pentru Anghei Iordănescu.

"Albania visează și o lasă pe România în urmă", a titrat sport.es, care menționează că naționala României a fost "dezamăgitoare". "Echipa lui Anghel Iordănescu, care pornea ca favorită, pentru că nu mai pierduse în fața albanezilor, a eșuat în intenția de a ajunge în faza următoare", adaugă jurnalul spaniol.

"Moment de uitat pentru Iordănescu", a notat uefa.com. "Nu acesta este modul în care Iordănescu ar fi vrut să marcheze al 100-lea său meci la conducerea echipei României. Omul care a dus tricolorii în sferturile de finală ale Cupei Mondiale în 1994 este dezamăgit după ce a încheiat pe ultimul loc în grupa A, cu doar un punct, deși circumstanțe atenuante ar fi că nu a avut la dispoziție jucători ca Gheorghe Hagi la acest al treilea mandat. Este mult de lucru", scrie UEFA.

Reuters consideră că România a fost "o pradă ușoară" pentru albanezii care porneau ca outsideri.

"Final trist pentru legendarul Iordănescu, care i-a dus pe tricolori în sferturile CM din 1994 și care s-a aflat la al treilea mandat la conducerea naționalei", a notat și AFP.

"Golul marcat de Armando Sadiku oferă șanse Albaniei la optimi și trimite România acasă", a titrat Daily Mail. "România a terminat dezamăgitoarea campanie de la Euro-2016 pe ultimul loc în Grupa A", a continuat sursa citată.

Românii au arătat cât este de dificil să-ți schimbi stilul pentru un meci capital, scrie La Derniere Heure. "Calificată în faza finală datorită blocului defensiv, care nu a încasat decât două goluri în preliminarii, echipa României și-a arătat din nou carențele ofensive. În primele două meciuri din turneu, ea nu a marcat decât de două ori din penalti prin Bogdan Stancu. În afara unui șut al lui Ovidiu Hoban, prins în doi timp de portarul Etrit Berisha (5), care a respins și o încercare a lui Denis Alibec (8), România și-a pierdut suflul rapid. Și deși a dominat în în repriza secundă, nu a reușit să depășească zidul albanez decât prin Florin Andone, care a lovit bara (76).

La Derniere Heure notează că este prima oară când albanezii înving România într-o competiție, după șase înfrângeri și două remize.

Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecționata Albaniei, și a fost eliminată de la Campionatul European încă din faza grupelor.

sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0802 secunde