CONSTANȚA SUB NĂMEȚI / Mașini înzăpezite, drumuri blocate, urgențe medicale. Cum trece Constanța peste dezastru

2045
2
CONSTANȚA SUB NĂMEȚI / Mașini înzăpezite, drumuri blocate, urgențe medicale. Cum trece Constanța peste dezastru - dsc0456-1484120169.jpg

Articole de la același autor

Peste 600 de persoane au fost salvate și 230 de autovehicule au fost deblocate din nămeți în ultimele 12 ore. 


Pentru înlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase au acționat peste 700 de pompieri, polițiști, jandarmi, angajați ai Ministerului Transporturilor și reprezentanți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență. În total s-a acționat cu aproximativ 320 de utilaje și autospeciale.

După aproximativ 12 ore în care structurile de intervenție au gestionat efectele generate de viscolul năprasnic și ninsorile abundente care au afectat puternic întreg județul Constanța, autoritățile continuă să facă eforturi susținute pentru restabilirea stării de normalitate și degajarea principalelor artere de comunicație rutieră.

În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor căzute în ultima perioadă, pompierii militari în cooperare cu toate celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene și locale reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune.

Salvatorii au acționat pentru gestionarea efectelor generate de avertizările meteorologice periculoase la 71 de misiuni, în condiții foarte dificile, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă foarte mare și viscol năprasnic.

Pe timpul misiunilor, structurile de intervenție au reușit salvarea a peste 600 de persoane aflate în dificultate și au degajat din zăpadă 230 de autovehicule surprinse de viscol.


În ceea ce privește furnizarea energiei electrice, în acest moment sunt 16 localități nealimentate parțial cu energie electrică, fiind 3457 de consumatori nealimentați. 


La acest moment, în județul Constanța toate drumurile naționale sunt închise, cu excepția DN 39 pe tronsonul Constanța-Magalia. Sunt închise 18 tronsoane de drum județean, 35 de drumuri comunale, iar A 2 este închisă în continuare.


Se vor deschide Constanța-Cumpăna, Constanța-Murfatlar.

Pentru optimizarea misiunilor desfășurate în această perioadă I.G.S.U. a ordonat ca utilaje și autospeciale de intervenție din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Olt, Dâmbovița, Bacău, Neamț, Botoșani, Argeș și Iași au fost dislocate în județul Constanța pentru a sprijini acțiunilor de intervenție.

În continuare se fac eforturi susținute pentru deblocarea DN 2 A, între localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu, pe acest tronson de drum fiind blocate aproximativ 30 de autovehicule.

Din punct de vedere medical, cazul unui bărbat, în vârstă de 76 de ani, din comuna Dumbrăveni, a necesitat o atenție deosebită și o alocare importantă de forțe. Bărbatul locuia într-o casă neîncălzită și avea o stare de sănătate precară. La domiciliul acestuia au încercat să ajungă un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță, dar acesta s-a blocat între localitățile Scărișoreanu și Plopeni. A fost trimisă spre pacient o șenilată de la Chirnogeni, autospeciala a preluat pacientul și acesta a fost transportat într-un spațiu încălzit din cadrul Primăriei Dumbrăveni. Echipajul cu medic de la SAJ a fost preluat de o șenilată de la Topraisar, s-a încercat deplasarea în localitatea Dumbrăveni, din cauza carosabilului blocat de nămeți nu s-a reușit acest lucru, iar echipajele au rămas în localitatea Topraisar. În funcție de evoluția vremii, se analizează posibilitatea preluarii bărbatului de către un elicopter SMURD.


Comentează știrea

Liliana Vamesu
11 ianuarie 2017
Administratie locala sun orice critica!

Nu am vazut nici o autoutilitara ,masina de pompieri sau altceva pe A2 de la km 180 pana la intrarea in oras. Doar o masina de politie care te orbea cu acele culori albastru intens si rosu de deasupra masinii. Situatie dezastruos gestionata in orasul Constanta si judet A2 este luna bec ,ca vara ,cu zapada aliniata de a lungul si pluguri pe A2 in judetele Ialomita ,Calarasi ,Ilfov Numai in Dobrogea dezastru Uitati-va in oras nici arterele principale nu sunt curatate ,probabil primarul o fi la Mogadiscio la plaja lui Mazare. Am vazut un singur plug de zapada in Palazu mare Politia se posteaza la iesirea din oras cum se lasa seara la intrarea pe A2 sa interzica iesirea masinilor Aseara cozi de 2 km de soferi nemultumiti care nu puteau ajunge acasa ca nu erau lasati sa iasa.Motivul?? Nicidecum viscolul sau vremea .Proasta organizare.Parcari la mall uri pline de zapada,trotuare cu nameti unde nimeni nu iese cu o lopata,asteapta sa vina cineva sa le curete in fata casei. Domnilor politisti de ce nu ii amendati pe comerciantii care nu curata zapada din fata institutiilor lor? Patrulati in zona Piata Tomis 3 ,vedeti pe cineva de la administratia pietelor sau primarie sa curete mormanele de zapada?? Sau nu vedeti decat pe cei care iti taie tichet de parcare in țZapada mormaneȚ

Otilia
11 ianuarie 2017
Nameti de zapada

Nu mai mintiti la spovedanie, nu mai inselati, inchinati-va cu sinceritate, de forta lui dumnezeu nimeni nu scapa!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8064 secunde