Prezența la urne la alegerile locale, sub lupa a 23.000 de operatori

262
Prezența la urne  la alegerile locale,  sub lupa a 23.000 de operatori - prezentalaurnealegerilocale-1462281535.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat, recent, aplicația informatică pe baza căreia se va face desemnarea operatorilor de calculator la secțiile de votare pentru alegerile locale.

Vicepreședintele AEP, Marian Muhuleț, a spus că vor fi aproximativ 23.000 de operatori ai sistemului informatic de monitorizare a prezenței la urne și de prevenire a votului ilegal.

"Acest sistem va facilita verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute de lege pentru exercitarea dreptului de vot, va semnala tentativele de vot ilegal, va facilita exercitarea dreptului de vot, va asigura unicitatea înscrierii în listele electorale și va agrega date statistice privind prezența la vot. Pe baza sistemului de monitorizare a prezenței la vot a fiecărui alegător, nu vom mai discuta de vot ilegal, turism electoral", a declarat Marian Muhuleț.

El a spus că operatorii de calculator vor fi plătiți timp de cinci zile cu 85 lei/zi, impozabili, sumă stabilită prin Hotărâre de Guvern.

"Rolul operatorului este să preia actul de identitate, să-l scaneze, să comunice președintelui secției de votare mesajul pe care l-a primit, că vă regăsiți în lista electorală a secției de votare la care v-ați prezentat sau că sunteți în ipostaza de a mai fi votat cineva în locul dumneavoastră, de a nu avea vârsta împlinită pentru a vota, de a avea drepturile suspendate și atunci mesajele acestea sunt tratate de președintele secției de votare, înștiințând organele de poliție, refuzând să permită accesul la vot", a explicat Muhuleț. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4961 secunde