Pregătiri pentru alegeri. 126 de formațiuni politice și-au înscris denumirile electorale

308
Pregătiri  pentru alegeri.  126 de formațiuni politice și-au înscris denumirile electorale - pregatiripentrualegeribecstampil-1460119221.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Biroului Electoral Central (BEC) au anunțat, vineri, că 126 de partide, alianțe și uniuni și-au înscris la BEC denumirile și însemnele cu care vor candida la alegerile locale de pe 5 iunie.

În Registrul BEC se regăsesc atât formațiunile politice "vechi" cum ar fi PSD, PNL, UDMR, ALDE, UNPR, PMP, dar și partide "noi" ca, de exemplu, UpR, Sebeșul verde, Alianța Împreună pentru Săcele, Partidul Societății Ieșene, Partidul Comunitar din România, Partidul Săcălazului din România, Partidul Mândri că suntem Arădeni.

În perioada 28 martie - 6 aprilie, partidele, alianțele politice și cele electorale, organizațiile care se vor prezenta în alegerile locale din vară trebuiau să depună la Biroul Electoral Central denu-mirile și însemnele cu care vor candida.

Potrivit calendarului, depunerea candidaturilor va avea loc în perioada 11 - 26 aprilie, iar la 4 mai vor fi anunțate cele rămase definitive.

Campania electorală are loc în perioada 6 mai - 4 iunie.

În altă ordine de idei, tot ieri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea în funcția de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) a lui Marian Muhuleț.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul privind eliberarea lui Dan Vlaicu din funcția de vicepreședinte al AEP, ca urmare a demisiei acestuia.

Marian Muhuleț a mai deținut funcția de vicepreședinte al AEP, din 2007 până în 2015. El a fost și purtător de cuvânt al Biroului Electoral Central la mai multe alegeri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.077 secunde