Până când se pot înscrie alegătorii cu adresa de reședință în Registrul Electoral

355
Până când se pot înscrie alegătorii cu adresa de reședință în Registrul Electoral - panacandsepotinscriealegatorii-1461082384.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă le reamintește alegătorilor care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală în care au loc alegeri locale pe 5 iunie că se pot înscrie în Registrul electoral cu adresa de reședință până cel mai târziu la data de 21 aprilie. 


Potrivit unui comunicat al AEP remis redacției, alegătorii trebuie să depună la primar o cerere scrisă, datată și semnată. 


Cetățenii români cu drept de vot care au solicitat să fie înscriși în Registrul electoral cu adresa de reședință pentru alegerile locale din 5 iunie își vor exercita dreptul de vot numai în circumscripția electorală unde își au reședința și vor figura numai în listele electorale permanente ale respectivei circumscripții. De asemenea, AEP le reamintește cetățenilor cu drept de vot ai Uniunii Europene care au domiciliul sau reședința în România și care nu se află în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări că pot solicita primarului să fie înscriși în lista electorală complementară, pe baza unui document care le atestă identitatea și a unui document care atestă adresa la care locuiesc. 


Potrivit calendarului electoral aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2015, până cel mai târziu pe data de 21 aprilie, primarul, împreună cu formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări, actualizează listele complementare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5665 secunde