Nicușor Dan: "USR nu va face alianță cu niciun partid"

243
2
Nicușor Dan:

Articole de la același autor

Uniunea Salvați România (USR) nu va face alianță cu niciun partid, deci nici cu Partidul Național Liberal (PNL), de la care așteaptă în primul rând o reformă internă, a precizat președintele formațiunii politice, Nicușor Dan. 


"Doamna Alina Gorghiu, copreședinte PNL, a început să ne facă oferte publice de colaborare, dorindu-și o susținere comună a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod ușor neserios de a face politică după o serie lungă de atacuri politice împotriva USR și, pe de altă parte, o declarație prematură în absența unei voințe politice dovedite pentru reforma internă a PNL, pentru transparență și bună guvernare în administrația locală sau centrală. Răspunsul meu este următorul: 1. USR nu va face alianță cu niciun partid, deci nici cu PNL. 2. Susținem un premier tehnocrat și un guvern care va prelua proiectele noastre în programul de guvernare. 3. Vom susține măsurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparență a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administrației și la o creștere a respectului față de lege, însă nu vom da un cec în alb niciunui Guvern. 4. PNL încearcă să se pozi-ționeze într-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Așteptăm, înainte de toate, reforma internă a PNL", a scris Nicușor Dan pe Facebook. 


El a argumentat că alianță pentru vechile partide înseamnă negociere de funcții și împărțire a re-surselor publice prin alocări bugetare discreționare către clientela politică. "Nu suntem și nu vom fi parte a acestor trocuri", a adăugat liderul USR. 


Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, spunea zilele trecute că USR merită să intre în Parlament, adăugând că s-ar putea găsi o cale de comunicare astfel încât cele două formațiuni să susțină un viitor guvern condus de Dacian Cioloș.


Comentează știrea

De aici se vede ca esti un.....
20 septembrie 2016
Romani prosti

....Minciunos pamarama

DODO
20 septembrie 2016
mai Ochila !

ce ai cu omul ca doar a aparut de unde stii asa de cert ce are el in cap sau daca nu se pupa cu Dragnea-Ponta atunci nu-i bun din oficiu Daca stii ceva spune-ne si noua astora mai prosti oricum ceva concret si verificabil Tu nu simti nevoia de altceva in politica ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3338 secunde