Exclusiv / Sondaj de opinie Cuget Liber

Județul ROȘU. Cine va conduce Constanța după alegeri

2767
18
Județul ROȘU. Cine va conduce Constanța după alegeri - judetprimapaginafinal1-1459494620.jpg
• Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Județean Constanța, PSD ar obține 54,7% din voturi, PNL - 22,1% și PMP - 8,5%. 


 Județul Constanța nu va scăpa de culoarea roșie nici după această campanie electorală. Deși odată cu pierderea alegerilor prezidențiale de către social-democratul Victor Ponta părea că s-a dat tonul depesedizării țării, avântul schimbării politice s-a pierdut rapid pe drum. Astfel, astăzi, cel puțin pentru județul Constanța, se poate vorbi despre o revenire în forță a PSD.




Conform unui sondaj de opinie coman-dat de Cuget Liber, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, PSD ar câștiga majoritatea consiliilor locale, dar și Consiliul Județean Constanța.


Potrivit studiului sociologic realizat de COMPAS - Centrul pentru Studiul Opiniei Publice și Marketing în perioada 5-20 martie 2016, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 54,7% din electorat ar vota PSD pentru Consiliul Județean Constanța. PNL urmează pe locul doi, cu 22,1% din voturi, PMP - 8,5%, PER - 2,8%, ALDE - 1,9%, PNȚCD - 1,6%, PRM - 1,6%, UDTTMR - 1,4%, altul 5,3%. Trebuie precizat că aceste procente sunt reprezentative pentru electoratul care a exprimat o intenție de vot, fiind excluși indecișii (22,7%) și cei care nu vor vota (4,9%) . 


În ceea ce privește voturile alegătorilor județului Constanța pentru funcția de primar, 55,9% din electorat va vota cu candidații PSD, 20,4% va vota cu candidații PNL, 8,7% cu cei ai PMP, 4,5% - candidați independenți, 2% - candidați PER, 1,5% - candidați UNPR, 5,9% cu alți candidați. 


Pentru consiliile locale, 54,4% din voturi se vor duce la PSD, 22,4% la PNL, 8,5% - PMP, 2,8% - PER, 2% - ALDE, 1,7% - PNȚCD, 1,6% - PRM, 1,1% - UNPR, 1,1% - UDTTMR, 4,5% - altul. 


Cristinel Dragomir, noul președinte al CJC?


Candidații PSD la primării au o mai mare proporție de electorat feminin, în timp ce candidații PNL atrag procente relativ apropiate de bărbați și femei. De asemenea, candidații PSD la primării atrag un procent mai mare de persoane de peste 60 de ani (o treime din electoratul propriu), pe când liberalii atrag un mai mare procent de candidați din intervalul 45-59 de ani. Electoratele celor două partide, ținând cont de intențiile de vot pentru Consiliul Județean, sunt asemănătoare. PSD este votat de un număr mai mare de femei decât de bărbați (59% femei), pe când electoratul PNL este mai echilibrat.


Totodată, problema socială cel mai des semnalată de către populația localităților din județ (excluzând municipiile Constanța și Mangalia) este starea proastă a drumurilor (65% dintre respondenți), urmată de lipsa locurilor de muncă (56%), sărăcie (28%), nivelul mare al taxelor locale (28%), alimentarea cu apă (24%), câinii fără stăpân (16,5%), mizeria din localitate (15%).


Harta județului va fi colorată, cel mai probabil, în roșu. Cu 54% din voturi, PSD va da președintele de Consiliu Județean și cei doi vicepreședinți, dacă nu cumva se vor face alianțe. Dar cu cine? Fiindcă în CJC vor mai intra doar PNL (22,1%) și PMP (8,5%). Așadar, dacă datele pro-blemei rămân aceleași, noul președinte al CJC va fi Cristinel Dragomir, pro-punerea PSD Constanța pentru această funcție. 


Metodologie


Sondajul a fost realizat de COMPAS - Centrul pentru Studiul Opiniei Publice și Marketing, la comanda Cuget Liber, în perioada 5-20 martie 2016, la nivelul județului Constanța, pe un eșantion de 564 de subiecți. 


Tipul eșantionului: probabilist, stratificat, ponderat, reprezentativ pentru populația cu drept de vot a județului Constanța.


Sondajul a fost realizat, față în față, prin chestionar standardizat cu întrebări închise, la domiciliul subiecților, având o marjă de eroare de plus/minus 4,1% la un nivel de încredere de 95%. 


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Duhovnicia (financiară !) a... ?
1 aprilie 2016
...popilor și copiilor cu dizabilități ?

Di"Din spusele enoriașilor, biserica centrală a părintelui Picu ar fi atras atenția celor de la Arhiepiscopia Tomisului. Cu cele 300 de cununii și botezuri ce se săvârșeau aici într-un an, devenise una din cele mai bogate parohii din oraș, cu venituri contabilizate de 200 de mii de lei. În anul 2010 Arhiepiscopia Tomisului sfințește lăcașul de cult și imediat mai apoi preotului i se cere să doneze Bisericii clădirile pe care le zidise cu atâta trudă și care se aflau în patrimoniul Asociației înființate de el în 1993 și în numele căreia primise donațiile. Dar părintele nu avea cum ceda căci așezământul era construit din banii suedezilor cu care avea un contract ce nu putea fi încălcat. Dar motivele astea nu au contat. Așa că membrii Arhiepiscopiei cu Înalt-preasfințitul Teodosie în frunte au decis caterisirea sa pe motiv că "a înstrăinat bunurile Biserici". Motivul care a dus la alungarea preotului Picu e cel puțin bizar și ar fi putut duce inclusiv la demiterea Înalt-preasfințitului. Căci mai marele ierarh cu puțin timp înainte trecuse bunurile aducătoare de venit ale unei mănăstiri din comuna natală pe numele unei asociații deținute de rudele sale. Astăzi,reprezentanții Arhiepiscopiei spun că sancțiunea preotului ar fi fost legitimă mai ales că în urma controalelor Arhiepiscopiei "s-au semnalat o serie de nereguli cum ar fi nejustificarea din punct de vedere legal a sumei de 1.346.549,03 lei". În replică, reprezentanții asociației spun că suma aceasta fusese cheltuită în ultimii 14 de ani pentru acțiunile de binefacere ale Asociației, pentru mâncarea copiilor și pentru taberele acestora și că aveau acte care să dovedească acest lucru. " Această sumă era știută de către Arhiepiscopie pentru că în fiecare an aveam controale de la ei", spune astăzi fiul preotului Picu, Victor care a fost și juristul care a apărat interesele asociației în lupta cu Arhiepiscopia..." "După ani lungi de procese, astăzi instanța s-a pronunțat. Asociația a rămas în mod bizar fără biserică dar păstrează clădirea așezământului social. Preotul Picu, alungat din biserică și rămas fără venituri, s-a zbătut cât a putut să obțină finanțare ca să acopere golul din buget, astfel încât tinerii cu dizabilități să nu fie afectați. Îi aduce mai departe cu un microbuz în fiecare zi la centru, le servește aceeași masă și le ține lecții despre cât de capabili sunt. "Așa copii, arătați-vă măiestria! Să demonstrați oamenilor că puteți face ceva și, Slavă Domnului, puteți! Cât de neputincioși vă cred unii, voi de fapt puteți face!", îl auzi pe părinte spunându-le cu voce blândă, aplecat asupra unei mese unde tinerii stau de jur împrejur făcând figurine artizanale. Așa a reușit părintele să treacă peste amarul pricinuit de ierarhii săi, pe care astăzi i-a iertat și împotriva cărora nu vrea să vorbească. "Dacă nu aș fi putut ierta, nu m-aș fi regăsit în funcția de creștin mai întâi și apoi de preot". Și Domnul Iisus a iertat totul iar Domnul Iisus e motorul vieții noastre".

sindbad
1 aprilie 2016
Invitatie la emigrare...

Electoratul ce a pus frana judetului? Batrani scerozati, traiand in amintirea comunismului, sacosari, tiganet , asezonati de de o patura de gusati, infiltrata in regii autonome, directii, consilii si primarii, secatuind bugetul judetean si al orasului. Cine sa mai munceasca?Poate se mai trezeste DNA C-ta, care sa tina minte: Nu exista oameni nevinovati. Sunt doar putin cercetati...

robert
1 aprilie 2016
Dobrogea -Moldova de la Marea Neagra

cohortele de moldoveni adusi de Ceausescu, ghetoizati la Poarta 6, alaturi de pensionarii fomisti au dictat/dicteaza destinul tragic al Constantei.

Răspuns la: Invitatie la emigrare...
Adăugat de : sindbad, 1 aprilie 2016
Electoratul ce a pus frana judetului? Batrani scerozati, traiand in amintirea comunismului, sacosari, tiganet , asezonati de de o patura de gusati...
zoro
1 aprilie 2016
gluma de 1 Aprilie

Speram sa fie doar o gluma de 1 Aprilie. Cei 564 de intervievati speram ca nu au fost chestionati la coada la pachetele sociale. Cum poate fi totusi centru de studii sociale un SRL de apartament fara angajati ? Sunt tare curios.

Kovaseala
1 aprilie 2016
Jos,tot

Cu cat creste cruciada DNA ului politic impotriva lor,cu atat mai mult va creste procentul in favoarea lor..deja sunt considerati victime..!

Exista preoti care sufera mult pt credinta si harul lor ACUM in Romania
1 aprilie 2016
Alt exemplu: ni se spune sa nu credem in vise ca acestea vin de la diavol. Dar ingerii, arhanghelii au comunicat si le-au transmis mesaje sfintilor la care noi ne inchinam prin vise.

Nu intelegem de ce preotii cu har (asa le spunem noi celor care pot ajuta oamenii cu sfaturile, indrumarile, povetele lor, care sunt un exemplu de bunatate si dragoste fata de oameni) sunt indepartati din biserica si de langa oameni ca pe vremea comunismului ? De ce azi preoti cu har, cu clarvedere patesc ce au patimit si Arsenie Boca si altii pe vremea comunistilor ? Cum e posibil in sec.21 sa indepartezi un preot, apreciat de atata lume, chiar de oamenii pe care-i ajuta ? La voi nu vin oamenii sa ceara ajutor pt. ca nu aveti si nu stiti ce ajutor sa dati. Din afara, noi oamenii simpli credem ca e vorba doar de invidia pe care o aveti fata de acesti preoti deosebiti. Voi le spuneti canoane. Cu cat ii faceti mai mult sa sufere (si pe ei dar si pe noi) cu atat mai mult acei preoti vor capata har si mai mare. (aceste randuri nu sunt scrise cu referire la preotul Picu).

Cetatean Constanta
1 aprilie 2016
Jenant

Rezultatul publicat este departe de adevar. El nu are ca scop decat demobilizarea electoratului, in asa fel incat cu un numar mic de votanti, sa fie obtinut acest rezultat, mai mult dorit decat real. Domnule Cosmin ZAPOROJAN, are legatura cu Ziua Pacalelii?

Vasile
1 aprilie 2016
troll

firmele astea de sondaje lucreaza cu colaboratori, care sint cei care umbla pe strazi si la usi cu chestionare si sint platiti exact pe perioada aia scurta in care lucreaza. si daca e o firma care traieste din sondaje, e normal sa prefere sa nu plateasca angajati permanenti. e legal sa n-ai angajati? este. plateste taxele? nu stiu, dar se poate verifica. munca asta poate sa o faca si o si fac unii care au PFA, nu firma, pentru ca e nevoie de unul singur care stie cum se fac sondajele si cercetarile si nu e o munca pt oricine si pentru asta sint platiti, nu dupa dimensiunea firmei. restul sint colaboratori. deci nu e nimic in neregula cu asta.

Răspuns la: gluma de 1 Aprilie
Adăugat de : zoro, 1 aprilie 2016
Speram sa fie doar o gluma de 1 Aprilie. Cei 564 de intervievati speram ca nu au fost chestionati la coada la pachetele sociale. Cum poate fi totusi...
zoro
1 aprilie 2016
sa te lamuresc

Vasile, tot ce spui, este adevarat. Chiar si fara angajati (dar nu asta dezbatem pe aici), este cel putin interpretabil faptul ca niste colaboratori, indiferent de forma de colaborare cu un renumit institut de prosteala pe fata, merg pe strazi bezmetici, vanand persoane pe care sa le intrebe de sanatate, in conditiile in care poti influenta raspunsul alegandu-i pe cei care respecta profilul pe care i-l cauti. Sa te lamuresc, vreau sa fac un sondaj referitor la nivelul de infractionalitate, ma duc in cartierele cele mai rau famate si intreb victimele acestor infractiuni, ce crezi ca o sa mi se raspunda ?!? Vreau sa mi se raspunda ca la alegeri speram sa iasa Dumnezeu, merg si intreb babele pe langa biserici, incepi sa te prinzi cum sta treaba ? DESPRE ASTA VORBIM !

Răspuns la: troll
Adăugat de : Vasile, 1 aprilie 2016
firmele astea de sondaje lucreaza cu colaboratori, care sint cei care umbla pe strazi si la usi cu chestionare si sint platiti exact pe perioada aia...
zoro
1 aprilie 2016
curiozitate

D-le Zaporojan, cu tot respectul fata de dvs si meseria pe care o aveti, puteti sa ne spuneti, statistic vorbind, in toti acesti 10 ani de colaborare, cat de realiste au fost aceste sondaje ? Cate s-au confirmat dupa alegeri, sau cu ce grad de eroare ? Daca aceasta firma, da inainte de alegeri 90 % sanse pt candidatul X, cat a scos X dupa alegeri ? Mi se pare echitabil sa dati 3,4,5 sondaje, de la firme diferite si putem crede ca media rezultatelor este realizabila, altfel, unul si bun ?!? ma indoiesc sincer. Cu stima !

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7289 secunde