Ghid electoral pentru ca romii să știe să voteze

349
Ghid electoral pentru ca romii să știe să voteze - vot1339351695-1414415415.jpg

Articole de la același autor

Un ghid electoral scris în limbile română și romani a fost distribuit, luni, în premieră națională, într-o comunitate de romi din comuna Gilău, județul Cluj, pentru ca membrii etniei să știe cum să voteze la alegerile prezidențiale și pentru a nu mai fi înregistrate voturi nule din partea acestora.

Președintele Fundației Roma Umanitate, Aurel Pascu, a declarat, luni, la distribuirea "Ghidului electoral rom" pentru alegerile prezidențiale, că acesta cuprinde pașii care trebuie făcuți de o persoană pentru a vota, cu explicații despre procedură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a explicat că ghidul a fost editat de mai multe organizații ale romilor din Transilvania, într-un tiraj de 50.000 de exemplare, în limbile română și romani, în premieră națională, pentru a-i ajuta pe romi să voteze la alegerile prezidențiale.


"Am constatat la scrutinele precedente că se înregistrează în comunitățile de romi multe voturi nule, pentru că nu știu cum să voteze și pot fi manipulați de candidați. Ghidul cuprinde pașii care trebuie făcuți de o persoană pentru a vota, cu explicații despre procedură, ce să facă romii când intră în secția de votare. De asemenea, romii sunt îndemnați să sune la 112 în cazul în care se simt constrânși sau amenințați într-un fel în timpul exercitării dreptului la vot", a spus Pascu.


Potrivit acestuia, ghidul urmează să fie distribuit la nivel național în comunitățile mari ale romilor, în ultima săptămână de campanie electorală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Septembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : PSD ar putea legifera  votul obligatoriu
Marţi, 02 Septembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Votul ar putea deveni obligatoriu
Pagina a fost generata in 1.5106 secunde