Gheorghe Petre, candidatul UNPR la funcția de primar al orașului Năvodari

924
Gheorghe Petre, candidatul UNPR la funcția de primar al orașului Năvodari - unpr-1464160001.jpg

Articole de la același autor

Candidatul Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) la Primăria Năvodari este Gheorghe Petre, care, în interviul acordat ziarului "Cuget Liber", și-a prezentat o parte dintre proiectele pe care le are în vedere în mandatul 2016-2020, pentru dezvoltarea comunității locale. 


- Dle. Gheorghe Petre, dacă mâine ați fi primarul Năvodariului, care ar fi primele trei măsuri pe care le veți lua? 


- Sunt multe lucruri pe care vreau și pot să le fac pentru Năvodari. M-ați întrebat despre primele trei, așa că am să răspund punctual. În primul rând, voi stopa jefuirea în mod sistematic a bugetului familiilor năvodărenilor, și când spun acest lucru mă refer la prețurile exorbitante practicate la apă și gunoi. Soluția pe care o propun: înființarea unei regii autonome, la nivel local, care să preia administrarea resursei de apă și colectarea și transportul gunoiului menajer. 


În al doilea rând, am să valorific un sector căruia niciunul dintre precedesorii mei nu i-a acordat atenția cuvenită. Beneficiem de un port maritim pe raza orașului nostru, dar niciun primar nu s-a ocupat de dezvoltarea acestui domeniu. Ca primar, trebuie să pui accent mare pe dezvoltarea portului și a platformelor industriale aferente zonei portuare. În calitate de primar, pot pune la dispoziția investitorilor terenuri în apropierea zonei portuare, pentru crearea, pe raza orașului nostru, a unei platforme industriale, pentru dezvoltarea de afaceri industriale în zona și domeniul portuar. 


Cel de-al treilea proiect major vizează construirea unui centru medical în parteneriat public-privat. Primăria poate veni în acest parteneriat cu terenul necesar construcției și, anual, cu un buget rezonabil, astfel încât toți cetățenii orașului Năvodari să poată beneficia, în caz de urgență, de
acest serviciu. 


- Tânăra generație se confruntă cu multe probleme. Ce ați putea face pentru tineret, din postura de primar? 


- Am văzut cu toții că sunt foarte multe cereri pentru atribuirea unor locuințe pentru tineri, motiv pentru care consider că este necesar să construim în regim de urgență cel puțin 1.500 de locuințe ieftine pentru tineri. De asemenea, voi demara un program prin care să atribuim tinerilor loturi de teren pentru construcția de case. Împreună cu echipa de consilieri, vreau să construiesc noi școli pentru clasele primare și grădinițe în cartierele Depozit 10, Tabără, Mamaia Sat și să finalizăm clădirea de pe strada Pescărușului. În ceea ce privește școlile și grădinițele existente, acestea vor fi reparate și dotate conform standardelor europene.


- Mulți dintre năvodăreni se plâng de condițiile nu tocmai fericite oferite de transportul în comun. Ce puteți face pentru îmbunătățirea acestui sector? 


- Pornesc de la premisa că orice locuitor al Năvodariului are dreptul la un transport în comun civilizat, fără să fie obligat să stea într-un picior sau cocoșat. Astfel, transportatorilor care solicită aviz pentru obținerea licenței de transport, trebuie să li se impună ca toate mijloacele de transport să fie de tip autobuz și care să ofere confort și siguranță. Vreau să înființez și o linie de transport intern, care să aibă ca punct de plecare strada Câmpului, să strabată orașul, să ajungă în zona Kaufland și apoi pe strada Liniștii și retur, iar în perioada sezonului estival, să asigure transportul turiștilor sau năvodărenilor care doresc să facă turul litoralului. 
Nu în ultimul rând, în calitate de primar, voi iniția un program de subvenționare a transportului în comun pentru elevi și studenți. 
Un alt proiect, care impune realizarea unui studiu de fezabilitate, pentru un transport rapid și eficient, se referă la un metrou ușor de suprafață, pe ruta Năvodari - Constanța. 


XXX 


Gheorghe Petre are alături de el o echipă de consilieri UNPR, cu următoarea componență: Doina Sîngeap, Ana Gurzu, Lăcrămioara Mirea, Lena Cercelaru, Teodora Albu, Virginca Pricop, Costel Marandici, Fănel Lică, Ana-Maria Matei, Liviu Nedelcu și Ionel Posăcianu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4847 secunde