Au început primele pregătiri pentru alegerile parlamentare

252
Au început primele pregătiri pentru alegerile parlamentare - pregatirialegeri-1473690329.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat, ieri, în Monitorul Oficial al României, Hotărârea privind aprobarea modelelor, dimensiunilor și condițiilor de tipărire ale buletinelor de vot care vor fi folosite pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

În text sunt stipulate toate caracteristicile pe care trebuie să le aibă buletinele de vot, alături de modelele grafice ale acestora, ce trebuie respectate întocmai. De asemenea, a fost publicată și Hotărârea pentru aprobarea modelelor de ștampile electorale care vor fi folosite la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.

Documentul în care sunt menționate și explicate caracteristicile specifice fiecăreia dintre cele nouă ștampile este însoțit și de câte un model grafic. Tușul ștampilelor poate fi numai de culoare albastră, iar obiectele în sine vor fi confecționate de către Ministerul Afacerilor de Interne.

AEP a făcut public și modelul oficial de autocolant care va fi aplicat pe documentul de identitate al fiecărui votant.

În Monitorul Oficial au fost publicate și modelele listelor electorale suplimentare care vor fi folosite la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. Totodată, oficială a devenit și Hotărârea pentru aprobarea modelelor certificatelor doveditoare ale alegerii senatorilor și deputaților, de asemenea, însoțită de modele grafice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5706 secunde