Cele mai dificile misiuni ale Forțelor Navale Speciale în teatrele de operații

"Orice sfat eronat conducea la pierderi de vieți și efecte strategice dezastruoase"

2187
1
Centrul de Scafandri Constanța a fost reprezentat de militari profesioniști la cel mai înalt nivel al teatrelor de operații. Militarii români și-au arătat încă o dată capabilitatea și au făcut cinste țării într-un moment critic al războiului din Afganistan,




în cursul anului trecut. Căpitanul comandor Adrian Lupașcu povestește, pentru "Cuget Liber", detaliile uneia dintre cele mai grele misiuni executate în teatrele de operații. 




Ultima misiune la care a luat parte comandantul Forțelor Navale Speciale din cadrul Centrului de Scafandri este considerată una dintre cele mai grele misiuni executate. Căpitan comandorul Adrian Lupașcu a fost desemnat drept consilier principal al generalului însărcinat cu conducerea forțelor de operații speciale din Afganistan 2016. 




"Cele mai grele misiuni pe care le-am executat au fost în teatrele de operații, în special ultima la care am luat parte, în anul 2016, și care, paradoxal, nu a implicat mediul maritim, ci mai mult cel de asistență militară și consiliere acordată unui alt stat. Am funcționat ca și consilier principal al unui general însărcinat cu conducerea și coordonarea forțelor de operații speciale, din culturi și obiceiuri diferite, acordând atenție mare în abordarea anumitor discuții și teme, toate pe fondul derulării unui război în toată regula", a declarat căpitan comandorul Adrian Lupașcu, comandatul Unității Forțelor Navale Speciale din cadrul Centrului de Scafandri. 


O astfel de responsabilitate a apăsat din greu pe umerii căpitanului comandor, care a fost conștient în fiecare secundă că un sfat greșit adresat generalului, în calitate de consilier principal, putea conduce la pierderi semnificative de vieți omenești. În plus, Adrian Lupașcu a fost nevoit să străbată zilnic un drum cu un grad ridicat de amenințare, într-o zonă în care nu beneficia de securitate sau sprijin aerian. 




"Nu mai era vorba de un exercițiu sau o misiune executată în cadrul unei țări NATO și orice sfat sugerat eronat putea conduce la pierderi importante de vieți omenești și efecte strategice dezastruoase. De asemenea, drumul zilnic din locul de dispunere propriu până la sediul unde opera generalul în cauză îl parcurgeam pe jos, fără altă securitate sau sprijin aerian într-un mediu cu risc de amenințare foarte ridicat. Gradul de dificultate al acestei misiuni nu a fost dat de greutățile fizice pe care le-am întâmpinat, ci de stresul pe care îl implica misiunea la acel nivel și în acele condiții de război neconvențional", a mai povestit căpitan comandorul Adrian Lupașcu. 


Comentează știrea

Liviu Chilian
20 iunie 2017
Mercenari de duzina, umplutura! Bulifrici-se duc sa moara pt Jewnglishtanezii Satanici!

"Doamne Iisuse Christoase! Indura'Te de noi, Romanii, Sfinte Ceresc Parinte! Scapa'ne pre noi, poporul Tau născut creștin, din ghearele pegrei jewrasiatice! Ne extermina Rromarlanii, Zsidanii, Tziganii, Magharii, Jewnglishtanezii si Jewropenii, Doamne!"(rugăciune românească) --- Bulifriciu'asta psiho s'a dus sa moara pt Jewnglishtanezii Satanici: Rockefeller, Bloomberg, Gates, Zuckerberger, Sorosatan si Buffett. Da' daca'l intrebi de ce, nu știe ce sa guitze. Si pt ce s'a dus sa moara!? Pt 1000 dolari pe luna. Scar-bossu' lui, generalabagiu' Mad Dog, a grohait acum câteva zile: "Noi, Amerikknaree, nu putem câștiga resbelul din Afganistan". Sincer, smintitul porfiric, n'asa! --- Nu despre disperați precum Kkpashcu, comentez indeosebi. Ci despre cum este holocaustizat Neamul Românesc, si distrusă sărmana, scumpă Țara! Va rog, va implor, accesați Adevarul. E un articol despre unul din Zsidanii Satanici din Israhatzel, ce a supt sângele copiilor din județ, folosindu'se de mafia jigano-pesedista mazarena. Veți afla ca a dispărut din Rromarlania. Asa cum au dispărut toți Zsidanii criminali internaționali ce ne distrug, in frunte cu Beraru si Schwartzenebunu. De ce voi, merdialqaedanii, nu scrieți despre de e VITAL pt salvarea Neamului Românesc?! Dacă ați fi fost Romani, ați fi scris! Despre cum zaludu'asta va ucide Romani, dacă ne vom răscula ca la '907 si '989! Despre Pesediștii drakneni-padurnebunisti ce, in aceste clipe, negociază cu Magharii, alienarea Transilvaniei si distrugerea fostei Romanii. Cu ce'l lăudați pe zlodiak'ul asta? Un skkfandru ce s'a...luptat pe uskat. Parc'ar fi Ceausul Ciuruit! Ăla se pricepea la tot...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5795 secunde