Noapte albă pentru salvatorii constănțeni. Peste 800 de persoane scoase din nămeți

713

Articole de la același autor

409 autovehicule și 1.002 persoane care rămăseseră în zăpadă au fost deblocate, în cursul nopții de marți spre miercuri, de angajații MAI. Cele mai multe intervenții au fost executate în județul Constanța, unde au fost deblocate 245 auto și 816 persoane. Toate autovehiculele aflate în deplasare pe A2 au fost scoase în siguranță de pe autostradă și și-au continuat deplasarea pe alte rute către destinații, fără ca vreo persoană să rămână blocată.


Sute de pompieri, polițiști și jandarmi au acționat


La nivel național au fost efectuate 9.728 intervenții medicale de către serviciile de ambulanță (8.637) și SMURD (1.091), din care 258 pentru gravide și 159 pentru persoane dializate.


Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase au acționat peste 700 de pompieri, polițiști, jandarmi, angajați ai Ministerului Transporturilor și reprezentanți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență. În total s-a acționat cu aproximativ 320 de utilaje și autospeciale.


După aproximativ 12 ore, în care structurile de intervenție au gestionat efectele generate de viscolul năprasnic și ninsorile abundente care au afectat puternic întreg județul Constanța, autoritățile au continuat să facă eforturi pentru restabilirea stării de normalitate și degajarea principalelor artere de comunicație rutieră.


În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor căzute în ultima perioadă, pompierii militari în cooperare cu toate celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene și locale au reușit să ducă la bun sfârșit misiune după misiune. Salvatorii au acționat pentru gestionarea efectelor generate de avertizările meteo-rologice periculoase la 71 de misiuni, în condiții foarte dificile, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă foarte mare și viscol năprasnic.


Peste 800 de persoane salvate


Pe timpul misiunilor, structurile de intervenție au reușit salvarea a peste 800 de persoane aflate în dificultate și au degajat din zăpadă 245 de autovehicule surprinse de viscol. În ceea ce privește furnizarea energiei electrice, ieri după-amiază erau 16 localități nealimentate parțial cu energie electrică, fiind 3.457 de consumatori nealimentați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3474 secunde