Planetariul Constanța îi invită pe turiști să urmărească "ploaia de stele"

433
Planetariul Constanța îi invită pe turiști să urmărească

Articole de la același autor

Până sâmbătă, 15 august, constănțenii, dar și turiștii sunt așteptați la Observatorul Astronomic de la Planetariul Constanța pentru a fi martorii unui eveniment ceresc aparte: "ploaia de stele". Pasionații de astronomie pot urmări, începând cu ora 21 și până la miezul nopții, Luna, planetele Venus, Saturn și Jupiter, după care telescoapele vor fi mutate pe constelații, galaxii și nebuloase.

Marea noutate a sezonului, dezvăluită de directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bâlbă, este că se pot face și observații diurne. De asemenea, vor putea fi vizionate și filme documentare 3D despre originea sistemelor solare.

Prețul de intrare la Observator este, pe timp de zi, în intervalul 10-20, 6 lei pentru copii și 9 lei pentru adulți, iar după ora 20, tariful este de 7 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Copiilor sub cinci ani nu le este permis accesul.

Planetariul din Constanța a luat ființă în 1969, anul în care omul a pășit pentru prima dată pe Lună.

Iar dacă tot ați ajuns la Planetariu, profitați de moment pentru a vizita atât Delfinariul, cât și Micro-Delta și Expoziția de păsări exotice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1743 secunde