O colecție unică, la Mineral Expo Mamaia

186
O colecție unică, la Mineral Expo Mamaia - mineral1-1439452384.jpg

Articole de la același autor

În perioada 13-16 august, la Pavilionul Expozițional, de pe malul lacului Tăbăcărie, se va desfășura cel mai important eveniment din România dedicat domeniului cristalelor, pietrelor prețioase și semiprețioase: Mineral Expo Mamaia, ediția a 5-a.

Peste 40 de expozanți, printre care iscusiți artiști bijutieri, cristalo-terapeuți, gemologi își vor expune cele mai noi creații.

Dacă, de-a lungul edițiilor anterioare, Mineral Expo a ales să familiarizeze publicul vizitator cu frumusețile din adâncul Pământului expunând piese vedetă, în 2014 piesa de rezistență fiind Geoda de ametist de peste 400 de kilograme, în acest an, o colecție unică prin structură și mai ales colorit va fi expusă pe toată durata evenimentului.

"Tourmaline five" este numele acestei colecții private, constituită din cinci eșantioane de turmalină și considerată cu mult mai interesantă decât alte, deoarece, în acest caz, se poate observa fenomenul de pleocroism - schimbarea culorii în funcție de direcția de observare -, cel mai frecvent fenomen de acest gen fiind trecerea de la albastru la negru.

Din "Tourmaline five" fac parte: Turmalina verde, Turmalina roz, Turmalina albastră, Turmalina neagră și Turmalina multicoloră. Majoritate pieselor sunt aduse din mina Gerais din Brazilia.

Expoziția poate fi vizitată, în perioada 13-16 august, între orele 11.00 și 21.00. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3081 secunde