Năvodariul promite să schimbe imaginea litoralului

179
Năvodariul promite să schimbe imaginea litoralului - navodarilitoral-1435830763.jpg
Năvodariul a fost declarat, în urmă cu un an, stațiune balneo-climaterică. Acest statul vine să confirme investițiile uriașe realizate de administrația locală în tot ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii orașului, dar și în înfrumusețarea și modernizarea lui. Alături de investițiile private masive în unități de cazare, agrement și servicii, Primăria Năvodari a ținut pasul dezvoltării, deschizând orașul-stațiune către turismul de calitate. 


Așa se face că în momentul de față, în nordul stațiunii Mamaia se realizează, probabil, cele mai semnificative investiții de pe întreg litoralul. Drumul care leagă Năvodariul de Mamaia a fost lărgit la patru benzi, în prezent lucrându-se la asfaltare, realizarea de sensuri giratorii, piste de bicicliști și pasarele pietonale. Tot la capitolul infrastructură rutieră, turiștii trebuie să știe că de la anul în Năvodari se va ajunge direct de pe autostradă, stațiunea urmând să fie conectată la A4 printr-o șosea de patru benzi. 


Tot la Năvodari, în curând, turiștii vor găsi în curând un imens aqua park acoperit, primul de acest gen de pe litoral. Centrul de agrement se construiește în actuala tabără de copii și va cuprinde bazine interioare acoperite, bazin exterior, două terenuri de tenis cu suprafață de joc cu zgură și un teren de minifotbal cu gazon sintetic. Clădirile aferente vor găzdui, printre altele, saloane de chinetoterapie, echipamente wellness, sală de cromoterapie, saună, sală de fitness, spațiu pentru cursuri teoretice de scubadiving, sală de aerobic, vestiare.


De asemenea, tot la Năvodari va începe construcția unei promenade de-a lungul Mării Negre, până la Hanul Piraților, în distanță de 4 km. Investiția se va realiza din materiale naturale - dale din granit, urmând să fie prevăzută cu 10 foișoare de observație care vor permite fotografierea peisajului Mării Negre; 2 ronduri prevăzute cu fântâni arteziene; 600 de stâlpi prevăzuți cu lampadare alimentați cu energie electrică din care aproximativ 300 de stâlpi vor utiliza surse de energie regenerabile (energie solară); 600 de bănci compozite fără spătar și multe alte facilități. 


"Năvodariul se înscrie tot mai puternic pe harta turismului românesc de calitate. Prin investițiile și proiectele Primăriei, vom reuși să schimbăm imaginea litoralului românesc, imaginea Năvodariului, pe care l-am transformat dintr-un oraș gri într-una din cele mai căutate destinați turistice de la malul mării", a declarat primarul Nicolae Matei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4714 secunde