Crema de protecție solară, un aliat pentru pielea sănătoasă

112
Crema de protecție solară, un aliat pentru pielea sănătoasă - lotiuni-1435828923.jpg

Articole de la același autor

Oficial, avem liber la vacanță! Mult așteptata vacanță la mare, dar pentru care trebuie să ne pregătim din timp. De aceea, din bagajul de călătorie nu trebuie să ne lipsească loțiunile de protecție solară, atât pentru adulți, cât și pentru copii. 


Medicii dermatologi ne recomandă să adaptăm aceste creme tipului de ten și să alegem un factor de protecție UVB cât mai mare. 
"Cremele de foto-protecție se adaptează tipului de ten. De exemplu, pentru persoanele blonde și cu pielea foarte albă, se recomandă cremele cu factor de protecție UVB 30, deoarece acest tip de piele nu reușește să se apere singură de radiațiile solare. 
Desigur că trebuie să avem grijă și de pielea copiilor, folosind creme pentru protecție solară destinate vârstei lor. Mai mult decât atât, trebuie reținut faptul că loțiunea trebuie reîmprospătată din patru în patru ore sau de fiecare dată când ieșim din apă. La contactul cu apa, toate produsele își pierd din proprietăți și din calitatea de a proteja pielea, chiar dacă sunt rezistente la apă, așa cum scrie pe etichetă", a explicat dr. Irena Smadea, medic primar dermatolog în cadrul Clinicii Psoremiss Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3697 secunde